Foto: Ingrid Marie Slettemoen

Hun var nummer to på listen over hvilke nye norske artister vi hadde mest tro på i 2022 og ble kåret til fjorårets Urørt. Michelle Ullestad har virkelig hatt et år hun kan være stolt av.

Nå ser 2023 ut til å bli året der hun tar det store steget og markerer seg som et navn de fleste kommer til å kjenne. Det har hun fortjent. Konserten på Piknik i Parken ble derfor en smakebit på hva vi har i vente.Med bandet sitt, Ullestad United som var kledd i fotballdrakter, var det tydelig at Ullestad har etablert et image hun har lyst til å spille på. Selvfølgelig var hatten på plass og sekken full av vann. Ikke dumt, med tanke på varmen som kokte Sofienbergparken i går.

Hun åpnet med den nye låta Jeg vil ha mer som er skrevet til serien “Campingplassen” som har premiere på NRK i dag. Det var en svevende akustisk låt med et nydelig refreng som kommer til å bli spilt på mang en strand i sommer.Ullestad har uten tvil blitt mer komfortabel på scenen, fra koreograferte dansetrinn på Maria til å slippe seg løs på Sol. Om bare hun kunne danset frem litt regn. På Tåpelig rappet hun overbevisende delen som kompisen Lasse Sliten synger på studioversjonen.

Ikke lenger er det en nervøs og beskjeden Michelle Ullestad som står på scenen. Hun har kommet ut av skallet sitt og har blomstret. Etter å ha fulgt musikken en stund og lest om bakgrunnen hennes, var det en sann glede å se henne skinne der oppe.

Bortsett fra hiten Emilie har Ullestad begynt å bygge en katalog med låter som egner seg svært godt for livesettingen. Bedre ble det derfor ikke på La meg ligge - en ekte anthem om å elske dem man vil, ligge med dem man vil og elske alle typer kropper.Ullestad fortalte at hun hadde samarbeidet med RFSU om å slippe noen egne kondomer, som så ble delt ut til publikum. Da allsangen trådte til på slutten, føltes det ut som festivalsommeren var ordentlig i gang.

Stemmen hennes var sterk, men flere av låtene var preget av en litt dempet vokal på refrengene der hun sang sammen med sporet i bakgrunnen. Dette gjorde det vanskelig å høre hva hun sang.

Da denne effekten ble brukt flere ganger, føltes det litt mer kunstig, særlig når den også ikke fungerte helt - men det bør ikke være noen tvil om at Ullestad kan synge, veldig, veldig bra.Konserten ble også forsinket noen minutter på grunn av usikre værforhold. Det var selvfølgelig utenfor hennes kontroll, men det var også andre øyeblikk som da hun delte ut kondomer før La meg ligge som varte så lenge at det fint kunne dekket en låt til.

Men så fikk vi det vi kom for uansett. Med avslutningene Tåpelig og Pant på hjerter beviste Michelle Ullestad og Ullestad United at hun er verdig for den store scenen. Lykke til - dette blir så bra!