Foto: Ingrid Marie Slettemoen

Dronninga av sex og andre fanterier tok til Piknik i Parkens største scene denne første dagen av årets festival. I en æra der artister som Dua Lipa og Charli XCX dominerer, var det spennende å se hvordan hun hadde utviklet seg siden jeg sist så henne i 2015. Om forventningene innfridde, kan jeg klart og tydelig bekrefte.Tove Lo var dominerende på scenen fra første sekund. På Pineapple Slice var det som om St. Vincent skulle vært der selv, med harde synthpartier som satte i gang dansemusklene.

Det oste stil og karisma fra henne - og selvtillit, uten tvil, som på Cool Girl. Derfor måtte hun ikke akkurat jobbe hardt for å overbevise. På Attention Whore gikk hun catwalk over scenen, og hva er vel en Tove Lo-konsert uten å riste på puppene, som under Talking Body? Å være så komfortabel på scenen fikk hun igjen for - og det smittet over på publikum.Som om det ikke var hett nok midt på dagen, skrudde hun opp temperaturen enda et par hakk. Animasjonene i bakgrunnen forsterket også stemningen ved å være varierte og passende som på Disco Tits.

Hun spilte av en ny låt og fortsatte inn i sangen om å elske seg selv for den man er, Grapefruit. En sårbar sang, som hun sa. Hun ville at hvis det er noe vi skulle ta med hjem, så var det at man skal kunne elske seg selv for den man er. Det skapte stor jubel.Dette fortsatte inn i en synthparade av sterke låter som Suburbia og Borderline. Er det noe Tove Lo kan, så er det å skape catchy poplåter. Publikum sang med på absolutt alle låtene og elsket alt det de så. Det var også morsomt å høre 2 Die 4 som sampler melodien til Hot Butter-hiten Pop corn.

Allikevel var det et savn til mer variasjon. Låtene var skikkelig kule, men skilte seg ikke alltid like mye fra hverandre. Selv om settet leverte, var det ikke alltid like lett å trekke frem enkelte øyeblikk som var bedre enn andre. Det gikk litt i ett - på den gode måten når man koser seg fra start til slutt.Da ble det ekstra fantastisk med Habits (Stay High) som sendte oss inn ekstase av glede, mens sommersola sakte, men sikkert beveget seg bak skyene. Med No One Dies from Love som avslutning, var det spikret fast at Tove Lo satte sitt preg på festivalens første dag og satte lista høyt for det som kommer.