Foto: Oddbjørn Steffensen

Fire knuste menn og en ung gresshopper stirrer mot rampelyset. Om de ser publikum eller ikke spiller ingen rolle. Bortsett fra den unge gitaristen med 80-talls kostyme virket ingen av de andre bandmedlemmene særlig engasjerte. Det virket om de har nettopp sett spøkelser, men måtte likevel opptre.

Det skulle vært gjort for en stor scene. Opptreden til bergensgruppen Kristi Brud var derimot godt nok for den lille scenen på festivalen.

Det kan ikke overses at Kristi Brud, som følge av bruddet med Hjerteslag, også bruker bandkonflikten i låtene sine, men jeg hadde ikke forventet en så uharmonisk konsert med nedstemthet og splid. Jeg forventet en energifull fuck-verden- konsert, men fikk derimot en trist bandøving.

Fire låter spilte bandet uten å si et eneste ord og lot publikum vente med å bli smittet av rocken. Den første kommentaren vi fikk var en ironisk spøk om kapasiteten til teltet og det varme været. Allerede 15 minutter før konserten var køen utenfor lengre enn det var plass til i det lille teltet og nesten ingen kom seg i tide fra Kamelen til Kristi Brud.Publikum reagerte beskjeden på de første låtene Dine Foldede Hender og Når vi først tar fart. Ikke før deres andre singel Flammehav ble spilt, ristet teltet. Men også deretter så jeg på et band som virket uerfaren sammen. Voksne menn og en ung nostalgiker som liker å vise mer energi enn det de andre tåler. Det gikk litt for langt da han på slutten av den siste sangen ville stagedive med gitaren sin og var tilbake på scenen kun etter fem sekunder. Uten et eneste ord, lot gitaristen fra seg gitaren med et slag på strengene med en feedback som stage crewet etter hvert måtte dempe.

Kristi Brud var ikke like eksplosivt liive som på plate. Det var en viss uharmonisk stemning på scenen blant medlemmene som forstyrret konserten. Låtene belastet med konflikt og sinne er til tider bedre enn hva Hjerteslag tryllet frem den gang og bandet fortjener egentlig en like god live performance. Det er mye glød igjen i Kristi Brud med nye forhåpninger til festivalsommeren 2023.