Foto: Terje Dokken

Ghost fikk seg en tøff utfordrer på andre dag av Tons of Rock 2023. Det er nemlig ikke bare Tobias Forge som spiller på teateroppsetninger, hyllester til mørke krefter og flashy kostymer.

Avatar har ikke alltid like spennende musikk som dem, men opplevelsen av å være på en metallforestilling gjorde mer enn nok inntrykk til å sette et sterkt preg på festivalen.

I motsetning til Pennywise og Art the Clown, er ikke Johannes Eckerström en klovn du vil styre unna. Avatar bruker ikke flust av rekvisitter, og legger heller alt i fremførelsen. Gøy var det allikevel da Eckerström tok seg en slurk av vannkanna. Eller var det en bensinkanne?Showet virket delvis koreografert, delvis improvisert. Eckerström er en ekte frontfigur som lever opp etter rollen sin. Sjelden leveres det fullspekket show, gode vokalprestasjoner og knallharde riff på én gang. Jeg tør nesten ikke tenke på hva de kunne gjort med budsjettet til Iron Maiden.

Shock-rocken er uten tvil i live. Let It Burn har åpenbart tatt inspirasjon av en viss kontroversiell artist. Andre triks har vært lånt av Alice Cooper, der han spradet rundt og veiet med stokken sin, lente seg over scenen og laget et utrolig spetakkel.Det har blitt gjort til døde, men hver eneste gang bandet headbanget var det kraftfullt og involverende. Resten av bandet var ikke like aktivt som frontfiguren selv, men de gjorde akkurat nok ut av seg til å føle at de var en samlet enhet, som da håret deres spant rundt og rundt som på Colossus og Bloody Angel.

Eckerström var en ekte performer - en ekte sirkusartist - der han lagde forvrengte grimaser. Smells Like a Freakshow kunne derfor ikke vært en mer passende tittel og segment.Midtsommar ligger bak oss. I disse “ekstra spesielle dagene”, som Eckerström sa, fortjente vi en ekstra spesiell gave. Inn kom Elizabeth “Lzzy” Hale fra Halestorm, som spilte på Scream Stage tidligere på dagen, for å synge en forrykende duett på Violence No Matter What.

De virket svært takknemlige over mottakelsen og lovet å komme tilbake. Jeg kommer til å bli gal om jeg må vente for lenge til neste gang.