Foto: Marius DaleMed The Good The Bad and The Zugly på festivalscenen er du nærmest garantert god kok fra første feite riff, men du verden så hardt gutta måtte jobbe for føda på årets Malakoff.

Fjorårsalbumet fra zugly, Research And Destroy, tronet på undertegnedes topp 10-liste over de beste norske rockeplatene fra 2022, og ble også belønnet med en usedvanlig velfortjent full plekter-pott fra Musikknyheter. Derfor var vi temmelig forventningsfulle foran fredagens konsert på trivelige Malakoff, selv om vi er fullstendig klar over at et nedkortet set på en festival sjelden blir det samme som en fullblods headliner-gig.Det halter ørlitegrann innledningsvis, delvis på grunn av ikke helt optimal lyd. Men fra og med tredjelåta Song for a Prepper sitter det bortimot som ei kule hele veien inn – i alle fall fra bandet sin side. Det er tight. Det er tøft. Det er bunnsolid levert fra et brutalt rutinert liveband.

Publikum er det derimot hakket verre med. Halvtrøtte, halvgamle typer (som for eksempel undertegnede) skal det jo litt til å fyre opp såpass tidlig på en fredag kveld, men The Good The Bad and The Zugly hadde definitivt fortjent et noe mer fyrrig amfi.

En sjeldent dedikert fan-pit redder derimot dagen, og skal definitivt ha sin del av æren for at dette ble en fin-fin festivalfredag.