Foto: Ole-Christian-Klamas

Californiabandet TV Girl var et av mange band som fant sin vei ut til et internasjonalt publikum på bandcamp, med tidlige singler og EP’er som "Benny and the Jetts" og "Lonely Women" traff de - lenge før TikTok ble den nye måten å oppdage musikk på - et publikum langt utenfor USAs grenser.

I 2014 slapp de debutalbumet, "French Exit", som komplementerte datidens solskinnsindiehype med sin myke sample-baserte indiepop og rolige sound og vokal. Fascinerende nok, har TikTok hatt mye å si for bandets senere og større internasjonale suksess, og det var, kanskje overraskende, en overveiende stor del av publikum med ungdomsbånd som stilte foran scenen da bandet spilte på Hagen på Øyafestivalens første dag.

Til tross for at vi ikke fikk oppleve så mye av de tidligste diamantene fra bandets katalog, ble det en fin liten konsert i regnet denne onsdagen. Vokalist Brad Petering slundrer rundt på scena, vaper, og er like tilbakelendt som musikken. "Alle hatet det sist albumet vårt, men vi skal spille fra det likevel". På låt-rop fra publikum: "Nei vi skal spille den neste låta på den lista her" [peker på setlista]. Gjemt bak solbriller (kjedet han seg? Var han fyllesyk? hva var det egentlig i den vapen?) i regnet blir det minimalt med kontakt med publikum under låtene, men hverken han eller den fremmøtte fansen ser ut til å bry seg så altfor mye om det, og allsangen - til tider til overraskende partier i låtene - ljomer utover sletta støtt og stadig.

Foto: Anna Lerheim Ask

Låter som "Think About It", "Louise", "Birds don’t Sing" og publikumsfavorittene "Not Allowed" og "Blue Hair" gjorde dette til en flott liten time, som ble noget overraskende avsluttet ved at en småforvirret Brad - mens resten av bandet forlot scenen - filosoferte: "Ikke ødelegg lungene deres med sigaretter, vape isteden. Hæ? Er vi ferdige? Ok" før han også tuslet etter bandet ned av scenen. En snodig avslutning på et sett som nok introduserte TV Girl til et nytt og enda større publikum i Norge.