Foto: Terje Dokken

Øyafestivalens første dag gikk av stabelen uten nevneverdig mye rock på programmet, så svenske Viagra Boys var for mange et av onsdagens høydepunkt. Dermed var det allerede ganske så fullt foran Sirkus-scenen da punkerne tok til scenen med det som ble et godt, men noget ugjevnt sett. Siden starten i 2015 har de senske rockerne med sine satiriske og galgenhumoristiske tekster laget seg en stødig internasjonal karriere, og spilte til hele 8/10 på Rockefeller tidligere i år.

Vokalist Sebastian Murphy & co slentret inn på scenen med tonnevis av attitude og kjørte i gang en konsert som kjørte en tynn linje mellom kult - og litt kleint. Når låtene er i gang er det fett! Bandet er samkjørte og gode på kontakt med publikum, og med sine scenekarakterer er det visuelt underholdene i tillegg til å få sirkus til å glise bredt av tyngen i musikken.

Med låter som "Slow Learner", "ADD" og "Punk Rock Loser" fikk de opp temperaturen på et Øyapublikum som endelig fikk en pause fra det evinnelige regnet. Mellom låtene derimot, skorter det litt. Historier om fengsel i norge og fiskepostei er artig de første fem minuttene, men når det nevnes på femte gangen en halvtime senere, virker det bare uengasjert og litt kleint. Likevel, en god dose humor spredt gjennom settet, og stålkontroll på musikken bidrar til en god konsert av et godt liveband, og for mange en god start på Øyafestivalen!