Foto: www.steffenrikenberg.no

Daufødt fikk den utakknemlige oppgaven med å spille på Hagen akkurat når sola står på i bakken som verst, med det resultat at halvparten av publikum knapt så hva som foregikk på scenen. Men det gjør heller ikke så mye når lyden som er resultatet av hva som foregår på scenen er såpass forvridd og digg punk.

Om Spellemannvinnende Daufødt er bråkete på album, er det ingenting i mot hva de får til live på scena. Her er det dundrende rytmer, vrælende gitarer, og med Annika Linn Verdal Homme på vokal som hamrer tekstene inn i skallen på en uten et eneste tegn på nåde. Det er sint, det er aggressivt, og det er uslipt, og nøyaktig så grovt og kuttende som det skal være.

Foto: Ole Christian Klamas

Til tross for at Annika & co er underholdende nok i seg selv, har de også med seg props - men igjen fikk de elementene mot seg. En gedigen oppblåsbar “badeball” er gøy, men nå hele publikum står i en bratt bakke, og bandet også spiller i - bokstavelig talt - motvind, endte den opp på scena oftere enn den holdt seg ute blant publikum, og ble distraherende mer enn underholdende. Og er det noe Daufødt ikke egentlig trenger, er det å holde publikum engasjert med props. Det klarer de mer enn godt nok med musikken sin.