Foto: Anne-Marie Forker


Svenskene i Dina Ögon er på mange måter det perfekte festivalbandet. Groovy, men likevel nedpå kan det til tider høres ut som lounge-musikk. Spesielt når store deler av publikum er mer opptatt av å prate enn å lytte. Lyden fra Hagen-scenen bærer ikke så godt, og her er lyden også skrudd et par knepp for lavt om man ikke kommer seg nærme nok scenen.

Nærme scenen er lyden god og det er tydelig at bandet egentlig er et hakk for store til å spille på denne scenen. Her er det også veldig tett og publikummet her kjenner godt til bandet.

Bandet er for anledningen kledd i like mønstrete sommerklær, noe som nærer oppunder lounge-faktoren. Misforstå meg rett, bandet er bra – til tider også veldig bra og stemningen er meget god. Omtrent midt i settet kommer knallåten Bakom Glaset. Dette er en personlig favoritt som har gått på repeat i sommer. Det er tydelig at det er flere enn meg som har den som en favoritt. Det er en kollektiv gynging til musikken i publikum. Stemningen skrus opp enda et par hakk med Tombola 94.

Når bandet drar i gang Sol så ender den med allsang fra store deler av publikum. «Vi suddar ut och börjar om». Nesten på overtid avlutter bandet med Undantag.

Høy trivselsfaktor, men et litt for snakkesalig publikum forstyrrer nok opplevelsen for de som står lengre bakover. Dina Ögon kunne nok fint fylt opp Vindfruen med lydsporet av sommernostalgi.