Pigs x 7 presenteres som et band som blander mange stilarter innen metal, men allerede i introen på første låt skjønner jeg at dette bare er de stilene som spilles på prærien. De er så stonerrcok at introen minner om Black Debbaths «Den Femte Statsmakt». Disse grisene er av den mer aggressive sorten. Bassgrooven tar mest plass i lydbildet. Det er ville trommer og en repeterende, ropende vokal. En gitar lager fuzzvegg mens en annen drar soloer og annet snacks. Andre låt er litt mer i retning heavy. Den minner litt om Motörhead. Det er mye energi og galskap, men ikke veldig melodiøst. Jeg må innrømme at denne låta likevel ga meg rockefot.

De holder seg i Motörhads landskap en låt til, men denne gangen med en dæsj doom. Neste låt kan minne litt om Black Sabbath. De har et godt driv, men vokalisten her ville ikke tatt jobben fra noen av de som sang for Sabbath. Stilens hans er for aggressiv og ropende, mer i retning Pantera. De har også litt av aggressiviteten til sistnevnte, men her går det seigere for seg. Stonerrock blir utgangspunktet uansett hvilke andre stiler de prøver å dytte inn i musikken.

Bassgitarenen tar tidvis så stor plass i lydbildet at den overdøver alt annet. Vokalen tilfører lite melodi til låtene. En konstant kjeftende og ropende vokalist blir litt monotont i lengden. Når bandet svever inn i gitarstøy og lange intrumentalpartier, har de ikke nok fremdrift. Det hjelper ikke med mye energi, når de ender opp med å bli innadvendte og lite fengende. Avslutningslåta A66 er tøff, men det er mange stonerrockband som er bedre enn disse