Helt siden 1994 har Toini & The Tomcats gitt ut album, hele tida med Toini Knudtsen på vokal og gitar og ektemann Arne Ertnæs på kontrabass. Etter noen rolige år er de tilbake med ny besetning: Bjørn Hagelund (Beat Tornados-gitaristen) på trommer, Sveinung Lilleheier på steelgitar og Ian Johannessen på elgitar.

Bandets stil har lenge vært en blanding av rockabilly, 50-tallsrock, swing og country, og nettopp det fikk vi servert på den 2. konserten under årets Interstate 23-festival, som på to dager byr på 13 artister innen genrene americana, country, blues og folk. Tomcats spilte på Klubben på Røverstaden, som tidligere rommet selveste Club 7 og så Sardine's. Lyden var glimrende fra første tone.

Det meste av repertoaret var hentet fra den ferske 10-tommeren Retrospective! - Best of Toini & The Tomcats. Villkattene sparket i gang med den sprudlende Going Wild fra 1997 og imponerte med shufflebeat på Charity (2001). Blue & Bad (1994) var konsertens eneste ballade og har ei trist tekst. Den smørblide, pratsomme og utadvendte Toini forsikret seg om at hun var lykkelig nå.

Det swingte voldsomt av rockabillylåta Rollin'. Et annet høydepunkt var I Saw Elvis, som ble skrevet etter at bandet møtte en fyr i New Orleans som sa han hadde sett spille inn scener til filmen King Creole der. Passende nok avsluttet Toini den med å synge "I'm all shook up".

Swinglåta Zip Zap Zoe bød på gnistrende soloer på gitar og steelgitar, før True Love avsluttet kvintettens litt for korte sett. Dette var virkelig en god og gøyal konsert!