Caleb Caudle fra Nord-Carolina har allerede rukket å utgi 7 album. Han skriver personlige tekster og lager intense, minneverdige melodier. Noen sammenligner ham med Jason Isbell og Ryan Adams.

Jeg var spent på hvordan låtene hans ville lyde i trioformat. Med seg på den lille scenen på Røverstaden hadde han en dyktig fyr på dobro og en annen på elbass som sang nydelig harmonivokal. Og jeg må si det lød fett og tett! Jeg savnet ikke trommer og elgitar. På tre kvarter rakk han å spille ti av sine aller beste sanger, krydret med historier mellom dem.

Forsythia, tittelsangen på Caudles nyeste album (2022), imponerte med lyrisk tekst. Enda bedre var den mørke, mollstemte Better Hurry Up, som handler om at vi må skynde oss før tida renner ut.

Et høydepunkt var den fengende Call It A Day. Keith Whitleys gospel-countrylåt Great High Mountain ble tilegnet alle synderne der ute. Vi lo godt av introduksjonen til låta om en meget utradisjonell bilmekaniker, Crazy Wayne.

Miss You Like Crazy ble skrevet på oppfordring fra en av Caudles største fans, som ville gi en sang til kona i anledning deres 15. bryllupsdag. Ei varm vise som ikke må forveksles med Natalie Cole-hiten med samme navn!

Don't Fit In ble tilegnet alle gærningene der ute, mens Monte Carlo (om farens sportsbil) bød på tunge riff og dobro-solo.

Caleb Caudle og hans to musikere ble klappet inn til et ekstranummer. Da fikk vi servert en helt ny sang, The Garage, som handler om et sted der han spilte mye i gamle dager. Lydbildet fikk meg til å tenke på Charlie Daniels Band. Denne fengende låta kommer på hans neste album, som spilles inn i selveste Muscle Shoals.

Dette var en meget velspilt konsert med en lovende americana-artist som også er en stor personlighet.