Alle foto. Hogne Bø Pettersen

Hun kommer løpende ut på storscenen Amfiet på Parkenfestivalen i Bodø, denne norske verdensstjernen som må ha den mest dedikerte fanskaren siden Kiss Army okkuperte plenen utenfor radiostasjoner i USA for å få favorittbandet sitt spilt på radio.

Hun smiler. Og det ser ekte ut. Hun ler. Og det ser ekte ut. Hun løper rundt med et regnbueflagg mens hun synger låten Queendom. Og det ser ekte ut. Hun glemmer teksten på andreverset i Running with the Wolves og det ser ekte ut. Hun begynner å le av seg selv slik at hun må stoppe og synge et øyeblikk. Og det ser ekte ut! Den sistnevnte hendelsen betød ikke noe, for publikum bare overtok syngingen. Hun roper ut at alle må få være den de ønsker å være og at DU (jeg, altså, og du og du og...) er fantastisk! Og det ser ekte ut.

Og vet du hva? Det er ekte! Som en som har intervjuet Aksnes flere ganger, så kan jeg skrive under på det. Hun er slik, og det er ikke noe som er tilgjort. Det er en sjarm og ynde som publikum bare spiser opp. Og de som står framme på sletten og helt framme ved scenen lepjer i seg alt Aurora kommer med. Det være seg nydelig, nydelig sang, deklarasjoner om kjærlighet, når hun setter seg på scenekanten og sier den gjorde kaldt i stumpen eller når hun danser og hopper rundt på scenen.

Aurora Aksnes danser på scenen

Hver bevegelse hun gjør er grasiøs, som en katt. Hun rett og slett er musikk og dans. Og den barnslige gleden hun viser overfor publikum smitter over. Og når hun gjør "call me"-tegnet med et ertende smil til en amorøs person framfor scenen, har man ikke noe annet valg enn å bli sjarmert.

Flere helt framme ved scenen har tydeligvis et nært og personlig forhold til musikken hennes. Flere tar til tårene, og en som virkelig lar tårene renne får et ektefølt slengkyss fra Aurora.

Undertegnede får selv tårer i øynene når Exist for Love blir sunget trestemt med hennes to korister og gitarist. Det er et sykt nydelig øyeblikk. Og når The Seed, hennes beste låt noensinne, fyller arenaen er det bare å la vannverket gå!

Aurora Aksnes løper rundt med regnbuelfagget flagrende bak seg på scenen

Konserten er en maktdemonstrasjon av superbe låter, en født artist, en nydelig stemme, fantastisk stemning, kjærlighet og bare... kos!

Jeg håper virkelig at han som etter Dag Vagles konsert sa at nå var det bare å gå hjem ble og så på dette, for det fortjener han. Vi fortjener alle AURORA.

Se bildegalleri under: