Foto:Ingrid Slettemoen


Onsdag 4.oktober var det duket for nostalgi og feststemning i Spektrum, med rap-legenden 50 Cent på scenen. Arenaen var så og si stappfull, med både fans som har vært med han siden han slapp debutalbum Get Rich or Die Tryin’ for 20 år siden, men også med en ny generasjon med fans som har oppdaget musikken hans i senere tid.

I år feirer vi 50 år med hip hop, og hvem er vel bedre passet til å feire med enn G-Unit legenden 50 Cent, på det han har sagt vil bli hans siste turné.Publikum hadde allerede blitt godt varmet opp av både Jeremih og legenden Busta Rhymes, da 50 Cent endelig kommer ut på scenen blant røyk og fyrverkeri og Spektrum eksploderer ut i rop og applaus. Han starter showet med I’m On Some Shit og beveger seg videre igjennom en imponerende katalog og en stappfull settliste. For å få plass til alle 30 sangene velger de å remixe og å kutte noen sanger i to, noe som egentlig fungerer ganske bra.

Han fortsetter settet sitt via tidløse hits som Magic Stick, Disco Inferno og Many Men, som publikum absolutt elsker, men han lener seg litt vel mye på kule pyro-effekter, hits og dansere og går selv til tider litt traskende rundt på scenen. Men det funker fortsatt. Danserne er rå-flinke, han har med seg to hypemen som er med på å dra i gang publikum igjen og igjen, og scenedesignet er ekstremt kult. Det går fra bokser med røyk, lasere og dansere i lysdrakter til sett inspirert av New York, i og med at hovedpersonen selv er fra Queens. Mot midten av settet tar han ut igjen Jeremih for å gjøre collaben Down On Me, som fungerte utrolig bra. Han lar også Jeremih få spille av Birthday Sex alene på scenen, og publikum var i ekstase fra første tonen fra pianoet.Mot slutten går litt vel lenge mellom sanger de fleste kan, og selv om de mest lojale fansene koser seg gløgg i hjel med armene i været, ble det til tider litt kjedelig. Han har et encore på rundt 7 sanger, og når ingen av disse er noen av de største hittene hans blir det litt langtrekkende og han burde kanskje ha spart litt på kruttet han svidde av i midten av settet sitt. Men når det først smalt, så smalt det ordentlig.