Foto: Alyssa Nilsen

Med et nesten splitter nytt album i bagasjen spilte Team Me lørdag kveld for et fullstappet Parkteatret i Oslo. Elverumsbandet slapp sin nye fullengder "Return To The Riverside" tidligere i høst, og en lite utvalg av låtene fra den nye skiva hadde sneket seg inn på setlista for kvelden.

Der man nok vanligvis er vant til overdådig og fargerik scenedekor, var det et noe mindre maksimalistisk band vi fikk treffe denne lørdagen, selv om alve-vinger, hodepynt og glitrende kostymer var på plass hos et par av dem. Men den overdårdige fargesfesten man nærmest har begynt å forvente av Team Me, den var fraværende. Også så, til tider, i musikken.

Foto: Alyssa Nilsen

For med 12 minusgrader utenfor, og til tross for at ovnene på Parkteatret sto på for full guffe og med en relativt stor andel tilreisende fra Elverum, slet bandet litt med å få opp varmen hos publikum. Den nye musikken, dog fengende, satt ikke enda godt nok i ørene hos den generelle hopen på Parkteatret, og selv om folk koste seg ble det ikke like mye liv blant publikum som det var på scenen. Noe av dette kan nok også skyldes på en til tider dårlig lydmiks, med drønnende bass og trommer som dominerte så voldsomt at det var vanskelig å høre vokalen, detaljene og nyansene i musikken, uansett hvor i lokalet man beveget seg.

Foto: Alyssa Nilsen

Men dette til tross, tittelsporet, "Return to the Riverside" og "The Sun in the Sky" var fine tilsetninger til setlista, sammen med "Green Crystal Rain on a Star" fra fjorårets "Something in the Making".

Ordentlig liv ble det dog ikke før mot slutten av konserten, da bandets store hits ble fremført på rad og rekke, og trampeklappen, allsangen og jubelen endelig fylte lokalet. "Show Me" avsluttet hovedsettet, mens "Weathervanes and Chemicals", "F is for Faker", og "With My Hands Covering Both of My Eyes" avsluttet konserten på en strålende måte, og med en energi og intensitet både på og foran scenen man skulle ønske hadde vært der en time tidligere.
Følg Team Me på Instagram
Følg Team Me på Spotify