John Craigie gjorde det han gjør best i 90 minutter på Belleville onsdag kveld. Drøye dusinet fullt av melankolske låter og minst like mye tid til vittigheter, anekdoter og historier.

Et godt besøkt Belleville visste nok eksakt hva de gikk til, for Craigie sine låter og hans komediestil gikk rett hjem. Kjenner du og liker Mitch Hedberg sin standup og er samtidig litt svak for singer-/songwriters i vise- og folksjangeren så er John Craigie din mann.

43-åringen har holdt på en 20 års tid, og har vært rundt i Europa flere ganger. Belleville-konserten var imidlertid hans første her til lands, men det blir nok ikke den siste selv om den California-fødte artisten synes nok det var litt kaldt her – der han sto med hawaiiskjorte.

Men konserter i sommer og sol liker den sjenerte Craigie uansett ikke. «My music works best in a dark room with sad people”, sa han og spilte den vittige “Dissect The Bird” i innledningen med den litt småmørke tekstlinjen «This is the first song, this is the moment of truth, If this one fails, what good will the rest of 'em do?”.

Craigie spilte en hel del på sin sjenanse innledningsvis, men det gikk så fint så foran et hyggelig og lyttende onsdagspublikum på Torshov der han sto alene på scenen. Han fortsatte med fine låter og morsomme historier som den fine «Virgin Guitar», samt «Part Wolf» og «Don’t Ask» fra sin katalog på åtte album (ny plate i morgen, fredag 12. januar, faktisk).

Av de mer festlige var «Westbound Bart» om et tirsdagsbesøk på en karaokebar et strålende innslag. Videre var «I Wrote Mr. Tambourine Man» om et møte med en tørst kar som hevdet at han sto bak teksten til den gamle Bob Dylan-klassikeren, og at teksten ble stjålet fra han. En låt om en som hevder å ha skrevet en annen låt. Sånn kan det gjøres!

Vi ble etter hvert varme i trøya sammen. Nok til at det ble allsang da vi nærmet oss slutten med en fin «Nomads» som også oppvarmingsartisten Maya De Vitry ble med på. Da hadde vi lyttet, ledd og kost oss sammen med John Craigie i halvannen time, og da han forlot oss med «I Am California», for øvrig en låt som straks har 24 millioner strømminger på Spotify, så gikk vi ut igjen i det kalde mørket med et smil om munnen alle mann – og et håp om at John Cragie kommer tilbake igjen om ikke alt for lenge.