Foto: Tina Løvås


eee gee, eller Emma Grankvist som dansken egentlig heter har absolutt ikke hvilt på laurbærene siden hun debuterte i 2021 med låta «Favourite Lover». Allerede året etter kom debutplata Winning til live til stor applaus.

31-åringen hadde visst mye mer på hjertet og det tok ikke mer enn to år til før den såkalte vanskelige andreplata også var ute. Så vanskelig skulle den derimot absolutt ikke vise seg å være i eee gee sitt tilfelle. SHE-REX både på lik linje med Winning hanket inn ros på ros for sine melankolske og relaterbare tekster omfavnet av melodisk folkpop, og grunnfestet eee gee som et av de nye danske pophåpene å virkelig spisse ørene opp for.

Dette gjorde en både lokalt og internasjonalt, hvor av dansken både blant annet var å lese om i anerkjente Rolling Stone og poppet opp under by:larm i 2022. Om det er den tankevekkende lyrikken en er grepet av, eller Grankvists guddommelige vokal er det med spente ører vi i publikum har møtt opp for å få med oss eee gee denne tirsdagskvelden på Parkteateret.

Etter en maktprestasjon av en oppvarming med EDEL, som virkelig har gjort sitt for å bre både varme smil og litt hoftevrikking ut blant den halvfulle salen, spankulerer danske eee gee ut på scenen litt over halv ni. Uten et ord sparker hun i gang kvelden med balladen «Space Anxienty». Eller sparker er kanskje ikke rett ord, da det er en ganske så rolig åpning uten mye om og men vi får servert, før 31-åringen rykker noe mer på dansefoten med «(search) how to heal a friend».En rolig kveld med litt småvrikking av hofter og gynging fram og tilbake til eee gees euforiske rytmer er nok både det de fleste av oss forventet og mottar, da det er på grensen til «the bare minimum» vi får servert på scenen. Det tar hele 20 minutter før dansken ytrer sine første ord til publikum og ellers gjør hun ikke mye av seg annet enn å prestere klokkerent vokalmessig og riste litt på frynsene på kjolen. Det som fort kunne blitt kjedelig i lengden fungerer derimot på en eller annen måte likevel, men god hjelp fra en så og si perfekt kuratert setliste og følelsen hele pakken som er eee gee gir oss.

31-åringen kroppsliggjør nemlig en slags divahet som unngår å bli høy på pæra, og heller bare oser av, med mangel på bedre beskrivende ord, kulhet. For eee gee er rett og slett knakenes kul der hun leverer låt etter låt mens hun barbeint spankulerer rundt på scenen. Det er assosiasjoner til den typen soulartist en kan mimres fra speakeasy-æraen på 1920-tallet, hvor vokalisten er både blikkfanget og bakgrunnsmusikken for kvelden. Som publikummer skifter en mellom øyeblikk hvor en tar seg i å måpe over og fortape seg i danskens talent, samtidig som en til tider glemmer helt at det i det hele tatt er noen på scenen.

Kvelden fortsetter med både nye og gamle slagere i eee gees voksende arsenal som «Contraband», «School Reunion», «Favourite lover» og «(search) how to break up with a friend». eee gee glir sømløst mellom nesten på grensa til country ballader, der hun står med kassegitaren, og de mer rytmiske soulpop slagerne med til tider rocka undertoner. Videre går turen til både «more than a woman», «perfect 10» og «she-rex».

Om noen tvilte på om det faktisk er mulig å ha en såpass maktprestasjon av en vokal live beviser eee gee dette mot slutten ved å like gjerne starte encore helt akustisk med «You don`t have to tell me it`s over». Kun hun og en gitarist, og bandet som omfavner henne som korister. Det er et magisk lite øyeblikk før vi får servert resten av låta i all sin prakt, og til slutt populære «promise to pick up the phone». Etter nesten en og en halv time er dette kanskje ikke en konsert som brenner seg inn på hjernehinna, men definitivt en kveld å anbefale flere å oppleve.