Foto: Anne-Marie Forker

Hannah Storm er et voksende sterjeskudd på den norske musikkscenen, kjent for sin særegne stemme og gripende låtskriving. Siden hun ble kåret til Musikknyheters stjerneskudd i 2022, har hun sluppet en håndfull singler og kom med debut-EPen sin I fjor. På scenen leverer Hannah Storm en gripende og emosjonell opplevelse som gjør henne til en artist det er verdt å følge med på.

Etter Mannskoret fyrte av startskuddet for årets Piknik i Parken, fikk Storm æren av å åpne festivalens andre scene, Petrus. Storms musikk kommer som rett ut av en film, med dramatiske oppbygninger og en stemme som imponerer til de grader.

På Øya 2022 hadde Storm med seg et fullt band. Denne gangen var det kun en gitarist og trommis med på scenen. Oppsettet var mer nedskalert enn tidligere, der det tidligere var bass, backingvokaler, keys osv. Noe av helheten gikk derfor litt tapt.

Storm er som skapt til å stå i rampelyset med et stort orkester bak seg. Selvsagt er dette vanskeligere enn som så å få til, og konserten på Øya viste godt at hun blir støttet opp en av gjeng dyktige musikere som fremhever det musikalske utrykket hennes til sitt fulleste.

Artisten viste en profesjonalitet som at hun har holdt på i flere år allerede. Man kan se at hun trives godt på scenen og føler alle ordene hun synger. Hun holdt seg ganske rolig på scenen, som er forståelig for å kunne fokusere på de mer avanserte toneartene. På de roligere øyeblikkene kanaliserte hun Billie Eilish, mens andre ganger, Lana Del Rey.

Hun spilte en håndfull nye låter og et par eldre. Vi fikk en av hennes «få ikke-kjærlighetslåter» When Does a Room Become Gospel? sammen med den såre Moving On. Det var også en vakkert øyeblikk der låta var dedikert til moren hennes som fikk Storm gjennom en vanskelig tid.

Stemmen var nyansert og vakker, med låter som passet godt til tekstene hun ønsket å formidle. Samtidig kunne låtene tidvis oppleves nokså like, med den samme formen for oppbygging, refreng og instrumental.

Det er åpenbart at Storm har et enormt talent som kommer til å skinne sterkere å sterke. For øyeblikket kunne et mer variert sett, med et fullt band bak seg, styrket det som allerede er en artist som er godt på vei mot stjernene.