Foto: Anne-Marie Forker


Kongen av grime-rap hopper ut på scenen kvart over ni til et søkkvått men festklart publikum som står sild i tønne for å danse videre etter at franske L`Imperatrice har varmet oss godt opp med et legendarisk sett. Michael Ebenezer Kwadjo Omari Owuo Jr., som går under artistnavnet Stormzy, dukket først opp på undergrunnsscenen i Storbrittania tilbake i 2014, og har siden den gang etablert seg som et viktig navn innen britisk hiphop. Han har headlinet Glastonbury, og er i dag tilbake i Norge, som han selv sier, for å gi oss i publikum et konsertminne for livet. Noe han definitivt klarer.

Kvelden smeller i gang med «Big Michael» og «Audactiy» fra populære Heavy Is The Head, samt klassikere som «Know me from» fra starten av karrieren hans. Fyrverkeri og pyro fyres løs kontinuerlig, men ærlig talt hadde ikke dette vært nødvendig da energien Stormzy har på scenen fra start til slutt er nok til å fyre hele Sofienbergsparken opp alene. Som han sier til å begynne med «alt jeg trenger fra dere i kveld er litt energi, så lover jeg at jeg skal legge alt på denne scenen», og det løy han ikke om.


Foto: Anne-Marie ForkerFor publikum har han i sin hule hånd. Han trenger ikke en gang be om bouncing eller allsang for dette er de fleste foran scenen med på allerede. Og den kjærligheten gir han tilbake.

Videre durer han igjennom flere slagere som «Cold», «Big for your boots» og «Handsome». Når han midtveis tar det litt ned med korister og roligere låter som «Crown» og «The Weekend», som han originalt har sammen med RAYE, er det nesten en velkommen pause. Da det jo også er veldig forståelig at han ikke kan dundre på med grime i en time i strekk. Og det gjør også at låtene som virkelig smeller, smeller litt ekstra etter å ha fått kuraterte rolige låter imellom. Selv om disse også holder godt på stemningen.

Etter en time i regnet takker 30-åringen til slutt for seg med å ta oss til kirka med «Blinded By Your Grace, Pt.2», som nesten er en litt tårevåt avslutning det er vanskelig å ikke smile av der vi står i regnet og holder rundt hverandre. Før han helt til slutt selvfølgelig klinker til med «Vossi Bop». En absolutt verdig avslutning som fikk alle til å glemme været, og som definitivt vil være et konsertminne for livet for mange.