Foto: Nova Twins

Nova Twins er en britisk duo som har tatt musikkverdenen med storm med sin unike og kraftfulle blanding av punk, grime og rock. Bandet består av vokalist og gitarist Amy Love og bassist Georgia South. De er kjent for sin energiske tilstedeværelse og elektriske lydbilde. I 2020 fant dem også på Bring Me the Horizons POST HUMAN: SURVIVAL HORROR som gjesteartister.

Bandet kombinerer rå gitarriff med tunge basslinjer og hardtslående beats, noe som skaper en intens og kompromissløs musikkopplevelse. Blant en haug av heavy, death-og alternativ metal, skilte de seg særlig ut i mengden på Tons of Rock med et mer elektronisk lydbilde.


Foto: Terje DokkenSelv om britene fortsatt er relativt ukjente her til lands, hadde de kontroll på materialet sitt som om de hadde holdt på i en årrekke – men nei, debutalbumet deres er snaue fire år gammelt.

Etter smaksbiten Fire & Ice, så det ut som folk var overbevist. Cleopatra var øyeblikket da Moonlight Stage virkelig ble satt på kartet som et sted man måtte være denne formiddagen. De skitne bassriffene til South skar gjennom og godgjorde seg klart og tydelig i lydmiksen.


Foto: Terje DokkenSom nevnt, var det ekstra givende å få oppleve et band som hadde noe friskt å komme med på Tons, særlig når de er så relativt ferske som de er. Amy Love sin stemme var også imponerende sterk, og ble ikke begrenset av energinivået som ble vist på scenen.

Selv om det var tidlig på dagen, var det ingen vanskelig forespørsel å bli med på da de spurte om vi var klare for å hoppe, før Toolbox sørget før nettopp det. Det skal sies at hele settet smekkfullt av øyeblikk som fikk varmet opp publikum og satt standarden for festivaldagen.


Foto: Terje DokkenNova Twins er ikke nødvendigvis i metallterritorie, men Sleep Paralysis var noe av det nærmeste de kom, hvor Love slapp løs ekte metallskrik som satte teltet i fyr og flamme. Da var veien kort til circle pits.

Bandet har så langt en smal diskografi med lite å ta av, men av det de hadde med seg, gjorde de sitt absolutt meste av det. Blant settet var det Antagonist og Choose Your Fighter fra Supernova som traff hardest, og det man satt igjen var et ønske om at konserten varte lengre.


Foto: Terje DokkenEtter et heidundrenes regnvar natta før, var det rart at ikke plenen var mer gjørmete – utenom inne i Moonlight-teltet. Mot konsertens slutt, ble vi bedt om å gå ned på knærne for å så hoppe på droppet. Aldri før har det kjentes så deilig å legge seg nede i gjørma. Gjør det gjerne igjen.