Det legendariske britiske rockebandet Uriah Heep serverte en god blanding hardrock, progrock og heavy metal. Etter over 50 år i bransjen, kan det være vanskelig å begrense katalogen til en snau times konsert.

Allikevel dedikerte de god tid til nytt materiale som hørtes like ferke ut som deres gamle slagere. Vokalistens kraftfulle vokalharmonier, blandet med episk låtskriving, sørget for en konsert som viste fram bandets tidløshet.

Selv over 50 år senere, kan nyere låter som fjorårets Save Me Tonight og noen år gamle Grazed by Heaven vise fram bandet fra sin sterkeste side. Dette kan også takkes de ulike utskiftningene av bandmedlemmer som har gjort at sjelen til bandet har fornyet seg gang på gang. Vokalist Bernie Shaw hadde ekstremt god stemmekontroll og en god dose sjarm på lur. Resten av banden var også svært samkjørte.

«Det er god sjanse for at dere har hørt denne» sa Shaw før de velkjente tonene av Stealin’ fylte lufta med nydelige harmonier. De gikk så rett over i nye Hurricane, takket publikum for at de er over 50 år inne i karrieren og fortsatt kan sparke fra seg. Låta satt godt, og det er det var som om det ikke var gått et halvt århundre mellom de to. Det beviser bare hvor godt bandet holder seg.

På 70-tallet var det nemlig ikke alle disse nyansene i rockemusikken som i dag, forklarte Shaw. Den gangen var det bare «god musikk» som gjaldt, og i fronten av dette sto gitarist Mick Box som sørget for at stemningsleiet sjeldent tapte seg, med det som føltes ut som en konstant bølge av gitarsoloer på toppen av lag på lag med ulike taktskifter.

Klassikerne Gypsy og Easy Livin’ kunne vært slutten, ettersom bandet gikk av, men selvfølgelig kunne de ikke gå uten å spille Lady In Black som fikk en ekstra lang outro der publikum fikk ble med på allsangen.

De kunne fint spilt mye lengre, men på denne timen klarte de å lage et sett som både hedret arven deres og samtidig panet vei for en ny æra for bandet. Det kan fort bli kjedelig å se gamle travere lene seg for mye på gammelt materiale uten at det nye fortsatt funker. Dette kan ikke sies om Uriah Heep, altså.