Foto: Terje Dokken

Det amerikanske hardcore punk-bandet er kjent for tilnærmingen til hardcore, samtidig som de blander elementer fra punk, metal og alternativ rock. Musikken deres er preget av rå intensitet, fengende riff og en uforutsigbar stil.

Dette har bidratt til en relativt rask vekst og popularitet i undergrunnsscenen, med en fanbase som bare vokser og vokser. Bandets siste album, Glow On (2021) fikk strålende anmeldelser og markert Turnstile som en av de mest innovative og spennende bandene innen moderne hardcore.

Det er lite som er bedre enn en god moshpit. Enda bedre, om moshpiten er på Tons of Rock. Fansen av bandet var samlet og klar for å gi alt. Fra T.L.C. (TURNSTILE LOVE CONNECTION var det knapt et eneste øyeblikk er man fikk stå i ro.

Kanskje feil å kalle det et unntak, men UNDERWATER BOI var eneste øyeblikk der man kunne danse framfor å moshe. De svevende tonene kledde seg godt i sola.

Turnstiles låter er ofte mellom ett og tre minutter lange, så det spares lite på krutt og oppbygging. Det smeller rett fra start. Så snart en låt var ferdig, gikk de rett over i en ny en. Slik klarte de å trykke inn en haug med låter på et relativt kort sett.

Bandet fenglet publikum med en urokkelig kontroll, og trommis Daniel Fang skal ha mye av æren her. Morsomt hvordan en eskalerende trommesolo var et av få pauseøyeblikk vi fikk, før BLACKOUT slapp løs energien som lå og bygget seg opp i alle og enhver.

Senere publiserte bandet et klipp på Instagram av James Hetfield (Metallica) og Rob Halford (Judas Priest) som står og ser på konserten bak scenen. Særlig Hetfield viser stort engasjement for musikken. Det er så fint å se legender som han anerkjenne dagens up-and-coming rockeband. Det er tross alt dem som skal bære stafettpinnen videre.

Turnstile har ikke en haug med låter som skiller seg for mye utifra mengden. Det de leverer er ren musikkglede og følelse av felleskap. På en festival som Tons hvor det å komme sammen og kjenne på gleden av å stå skulder mot skulder og hoppe opp og ned er en følelse som ikke alle kan få fram like godt frem.

Derfor var det så deilig å få en konsert med en stemming som nesten bare kan matches av Honningbarna – og vi vet vel alle nå hvor gode liveshow de leverer. Så det kan med sikkerhet sies at å møte opp på et Turnstile-show en absolutt garanti for god stemning og rå energiutbrudd.