Hvilken plate hører du på mest akkurat nå?

Led Zeppelin III.

Det er slik rock skal spilles dersom det er noen der ute som ikke er sikre. Har du den ikke så kjøp, har du den så sett den på umiddelbart, liker du den ikke sliter du ordentlig og hører sannsynligvis mest på Jorunn Stiansen og/eller Turboneger.


Har du sett noen bra konserter i det siste?

Susanna & The Magical Orchestra for en måned siden. Fantastiske prestasjoner på vokal, tangenter og duppe-ditter. 200 mennesker holdt pusten og kjempet mot tårene som uungåelig kommer i møtet med noe så vakkert, skjørt, trist og oppløftende.


Er det noen konserter du gleder deg til, eller som du vet at du skal på i nærmeste fremtid?

Gleder meg fælt til Number Seven Deli i hjembygda mi, Gjerdsvika, 10. mars og Oslo-releasen på Blå 11. mars. Det er absolutt de konsertene jeg gleder meg mest til i nærmeste fremtid.


Hva er de tre siste platene du kjøpte?

Thom Hell: ”Every Little Piece”. Begavet ung herre fra Kristiansand som bør få den kommersielle suksessen han definitivt fortjener. Ekstra pluss for å ha Pogo Pops-sjef Frank Hammersland på bass og kor.

Massive Attack: ”Mezzanine”. Hørte “Teardrop” for første gang på mange år på radioen her om dagen og måtte bare høre den flere ganger. Er ikke like glad i hele albumet, men den låta alene er verdt nesten alle pengene i Sparebanken Møre.

Jan Johansson: ”Jazz På Ryska”. Har du først blitt hekta på ”Jazz På Svenska” er det bare en ting å gjøre og det er å ta det videre til russisk. Har alltid hatt en torn i siden til instrumental musikk, men når det blir gjort slik som her savner man ingenting. Egil ”Bop” Johansen på trommer og gode greier! Visste du forresten at han døde på scenen? Sterke saker.


Er det noen spesielle plater du går å venter på?

Egentlig ikke tror jeg… Følger ikke så veldig med sånn jevnlig, alt kommer som en overraskelse på et vis. Og det er jo litt deilig å ha det sånn. Gleder meg til å høre Elvira Nikolaisens plate, så venter nok litt på den. Å ja, Christer Knutsen også! Han synes jeg er fin.


Hvis du fikk velge fra øverste hylle, hvem ville du samarbeidet med på deres neste plate, og hvorfor?

Måtte bli Turboneger. For dess feitere du blir og jo mer obskøn du er i kjeften i det bandet, får du mer og mer spalteplass i norske aviser. Da kan man spise på McDonald’s hele dagen og drikke brunt brennevin til maten med god samvittighet. Og ingen synes du er ufin om du drar ned buksene i full offentlighet fordi du ikke får nok oppmerksomhet.

Det hadde vært fint det!


Hvis du måtte velge kun et album, hvilket har betydd mest for deg?

Som alle forstår et mareritt av et spørsmål, men tror jeg svarer ”Our Mother The Mountain” av Townes Van Zandt. Det er slik, tror jeg, at en gjennom livet leter etter DEN plata eller musikken der en kjenner seg mest igjen og føler seg mest tilfreds, om en kan si det slik. I barndommen hører en på det foreldrene spiller og synger til en, i ungdommen gjerne og helst det en tror vennene synes er bra, og deretter som voksen starter letingen etter det som virkelig skal bety mest for deg selv som menneske. Noen går tilbake til barndommen eller ungdommen, andre finner nye ting.

Jeg har vært gjennom mange ”faser” der jeg har lyttet til musikk jeg nå finner ganske merkelig eller rett og slett uinteressant, men som jeg tror har vært viktige å få med seg fordi erfaringene bringer en nærmere dit en er på vei. ”Our Mother The Mountain” hørte jeg første gang fordi en jeg delte leilighet sammen med hadde slengt den fra seg på kjøkkenbordet og jeg puttet den tilfeldig i cd-spilleren. At jeg hørte hele plata 20 ganger på rappen tror jeg ikke vil være å overdrive. Har hørt den noen ganger i etterkant også… Det er kommunikasjon på et viderekommende plan.


Hvis du skulle sette sammen et "superband" med ulike musikere, uavhengig av tid og sted, hvem ville du ha hatt med i bandet?

Etter at jeg har brukt av min guddomelighet til å vekke døde tilbake til livet hadde bandet sett slik ut: Badfinger på hovedvokal, CSNY og The Staple Singers som korister, Steve Earle og Jimmy Page gitarer, Rick Danko bassgitar (og gjestevokal), Ringo Starr og Jim Keltner på trommer, Jan Johansson trakterer tangenter og Brass Bros tror jeg blåser i horn. Tror det kunne blitt spesielt nok i alle fall. Undertegnede spiller tamburin.


Har du noen tips til folk som liker musikken din om andre band eller plater som kan være verdt å sjekke ut?

Fra toppen av hodet og tilfeldig rekkefølge : Elliott Smith ”XO”, Townes Van Zandt ”Our Mother The Mountain”, Phil Ochs “Pleasures From The Harbor”, The Beatles ”Rubber Soul”, The Band “Music From The Big Pink”, Tom Waits “Closing Time”, Led Zeppelin III og Counting Crowes “August And Everything After”.

Dette er iallefall noen plater jeg liker, om de er relevante for egen musikk er jeg bare sånn passe sikker på. Ellers anbefaler jeg ”Battlestar Galactica” DVD, så er det sagt.


Takk for praten og lykke til med ny plate!

www.numbersevendeli.no

Foto: Daniel Voldheim.