I snart to tiår har Real Ones imponert som et fantastisk liveband og opparbeidet seg en solid fanbase, ikke bare blant konsertpublikum, men også blant musikerkollegaer fra inn- og utland. I år feirer bandet nemlig 18-årsjubileum, og feirer med å slippe et album med gjesteopptredner fra kjente og kjære medmusikanter.

Bandet selv sier: "Noe av det fineste med å ha reist rundt og spilt i alle disse årene, er at vi har blitt kjent med enormt mange andre musikere, flinke, hyggelige folk,som vi har delt øl og backstage med. Vi har også vært så heldig å få spille med mange av dem på konserter og sene kvelder med jamming på hotellrom, men det har vært få anledninger til å spille inn musikk sammen med de artistene vi har truffet. Helt til nå!"

De to første singlene fra albumet Ingen kommer unna politikken med Razika, og Ei ørlita stund med Stein Torleif Bjella, har begge allerede hatt stor suksess på radio. Av andre gjester kan og bør nevnes Sondre Lerche, Jonas Alaska, Lars Lillo Stenberg, Casiokids med flere. I alt bidrar intet mindre enn 93 gjester på albumet. 77 av dem på en strålende ny versjon av den gamle Real Ones klassikeren Ballad Of An Old Man.

"At så mange fantastiske musikere har villet være med på denne platen tar vi som et stort kompliment. Kanskje den største utmerkelsen vi har fått", avslutter bandet.

Real Ones &The Extended Family slippes 17. august.