Pet Shop Boys (UK)
Elektropop-pionerene er klare for Stavanger! Duoen har solgt nærmere 100 millioner plater og er listet i Guinness Book of Records som den mest suksessfulle britiske popgruppen med 42 topp 30 singler og 22 topp 10 singler i UK. Med klassiske poplåter som ”West End Girls” ”It`s a Sin” ”Go West” og ”Always on my mind” i arsenalet blir det fest på Lassa lørdag 25 august. Bandet er kjent for ekstravagante og delikat produserte sceneshow så her blir det fest både for øyne og ører. Sist bandet var i norden headlinet de Roskilde Festivalen og dette er virkelig ett band for de store anledninger. Nytt album er på vei i September og nå i august skal bandet spille på avslutningssermonien til London-O.L. Pet Shop Boys har vært toneangivende både innen popmusikk og elektronisk musikk og det er ikke få musikere som har latt seg inspirere av bandets produksjoner. Konserten blir full av visuellekrumspring og vil avsluttes med festfyrverkeri! Dette blir årets beste lørdag

Mogwai (SCO)
Det skotske postrockbandet har holdt det gående siden nittitallet og helt siden det klassiske førstealbumet ”Young Team” har de vært kritikerfavoritter med sine instrumentale krumspring og den alternative delen av rocken. Siste albumet med den fantastiske tittelen ”Hardcore will never die, but you will” brakte dem igjen ut på europeiske landeveier og for de av oss som fortsatt husker en fantastisk konsert på Folken på tampen av nittitallet kribler det allerede litt i magen.

bigbang
Norges beste liveband? Med sin miks av klassisk rock, store refrenger og delikate melodier har bigbang i en årekke fylt norske konsertscene til randen, men det er på store festivalscener bandet virkelig kommer til sin rett. Følelsen av å stå i folkehavet å la seg rive med av Øystein Grenis karisma er noe vi gjerne vil dele med Stavangerpublikummet og det blir en aldelse glimrende start på årets festival torsdag 23 august.

Alina Devecerski (S)
Flytta på dej! Et relativt ubeskrevet blad, men med årets sommerhit i lomma er Alina klar for fest på Lassa. Kun to singler har det foreløpig blitt på den svenske jenta, men for noen låter! Hun har foreløpig syv uke på singellista med ”Flytta på dej!”, men det er lite som tyder på at hun har tenkt å forlate toppen av lista før etter årets festival.

Ove Rocketroll
På årets festival blir det større fokus på aktiviteter for barn, Vi har hatt mye besøk av familier på de to forrige festivalen og vi har nå tatt konsekvensene av dette med å etablere ett eget barneområde på festivalen. Vi får også besøk av Randabergs eget troll, ett ekte rocketroll som skal lage liv i leiren!

Torsdag 23 august:
Patti Smith (US)
Katie Melua (UK)
bigbang
Mogwai (SCO)
LidoLido
Slim-B &Horvei the greatness + Rabalasset

Fredag 24 august:
Kent (S)
LMFAO (US)
First Aid Kit (S)
Alina Deverceski (S)
Marit Larsen
Vinni

Lørdag 25 august:
Pet Shop Boys (UK)
Jarle Bernhoft
Turbonegro
Stavangerensemblet spiller ”Ta Ein Kjangs”
Purified In Blood
Reckless Love (FIN)
Elise Vatsvåg / Hear Me Roar / Sebastian Waldejer / Eltervaag
Ove Rocketroll

Foto: Alyssa Nilsen, Musikknyheter.no