Øyafestivalen var tidlig ute med å sikre seg Oslo-baserte Heyerdahl til årets festival og hanket bandet inn allerede i januar. En booking gjort på bakgrunn av en 5 spor bandet sendte til festivalen bare noen uker før.

”Mirage” er første låt ut fra det kommende debutalbumet til Heyerdahl. Et album som har blitt spilt inn 2011 og 2012 i Kråkenes fyr på Stad, Oslo, Paris og Stockholm. Spesielt oppholdet på Stad, Norges mest værutsatte sted, farget bandets univers musikalsk og tekstmessig og har bidratt til bandets helhetlige uttrykk.

- "Vi kom opp til fyret under full orkan. Lydteknikeren som skulle være med trakk seg pga han ikke så for seg lyden ville bli noe særlig. Vinden sto i veggene og hele huset ristet. Vi valgte å omfavne stedet og hang opp micer rundt om i fyret. Klangen du hører på platen er naturlig og kommer fra instrumentene som resonerer opp i fyret og blander seg med vinden."Sikter mot utlandet

”Mirage” skal slippes som 12” i USA gjennom det Killers-assosierte Las Vegas labelet Red Eye Transit i August. Labelet og bandet vil være representert under neste års SXSW.

Etter sin debut opptreden på Øyafestivalen gjør bandet en rekke konserter i Europa inkludert Berlin og London. "På bakgrunn av bare en låt som ble lagt ut er responsen så langt over all forventning. Vi holder på å gjøre ferdig skiva, og har øvd inn livesetupen som består av til sammen 7 musikere på trommer, perc, synth, vibrafon og bass. Vi håper å gi folk en live opplevelse utenom den vanlige rocke-setupen. Med lys, og visuals inkorporert i som en naturlig del av konserten. På blir lyden og det visuelle utrykket ett, og kan speile fargene, fyret
og ikke minst omgivelsene på Stadt, hvor soundet og platen fikk sin form."

- Et viktig mål har vært å utvikle et spennende sound og en ny popmusikk, ved å tre ut av komfortsonen og pushe hverandre til å lage musikk ulikt noe noen av de involverte har gjort tidligere. Har vært en tøff prosess med mange kinks, men vi er klare for å gjøre vår første konsert og gleder oss til å kunne presentere Heyerdahl lyden for ett større publikum.

Heyerdal består av Kenneth Ishak, Mattis With, Tore Løchstøer Hauge og Magne Mostue Nilsen.

Konsertdatoer:
11.08 Øyafestivalen / Klubben / Oslo
17.08 Pstereo (klubb) / Diskoteket / Trondheim
22.08 Monarch / Berlin
14.09 Phonofestivalen / Kvarteret / Bergen