Det årlige konsertarrangementet på Akershus festning flyttes i år til Kontraskjæret, og blir en gratiskonsert i tilknytning til Norsk Luftmakts 100-års jubileum på Rådhusplassen samme dag. Det blir underholdning og servering av mat og drikke på Kontraskjæret under tidenes flyshow med norske og franske jagerfly, som avholdes utenfor havnebassenget i Oslo. Etterpå blir det konserter for hele familien med kjente norske artister.

Servering fra kl. 14.00. Konserter fra kl. 18.00.

Artister:

Morten Abel gjør sin første Oslo-konsert på over fem år. Han stiller med fullt band, og gjør et spennende samarbeid med Forsvarets Stabsmusikkorps, som stiller med hele 39 musikere på scenen. Forsvarets Stabsmusikkorps vil være et fast musikalsk innslag i konseptet Festningen, og stod for åpningsseremonien under Festningen 2010 med Jean Michel Jarre og Röyksopp.

”Jeg ser frem til et spennende, musikalsk samarbeid med Forsvarets Stabsmusikkorps når vi gjør vår første Oslo-konsert på 5 år,” sier Morten Abel.

Plateaktuelle Mungolian Jet Set avslutter aftenen sammen med duoen Ost & Kjex. DJ Strangefruit lover en heftig konsert med opptil 16 musikere på scenen.

Beserk Bastards er et band som oppstod under ekspedisjonene med seilbåten Berserk. Fredd Juel er vokalist og frontfigur i bandet, og var tidligere kokk ombord på Berserk. Han skrev mesteparten av låtene mens Berserk seilte sine ramsalte ekspedisjoner. Minst en gjest fra Berserk vil dukke opp på scenen under konserten. Og som seg hør og bør for et sjømannsband stiller de med hele Det Norske Sjømannskoret på 35 mann.

Admiral P er ikke mindre populær med sin nye sommerhit ”Kallenavn.” Han stiller med fullt band på denne konserten.

Gratis adgang. Fri aldersgrense, men barn under 16 år i følge med voksne. Rullestolrampe for handicappede.