Her er oversikten over de nye konsertene som er bekreften denne uken på Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene:

Fredag 23. november
ANNA TERNHEIM
med band
Den svenske sanger/låtskriveren høstet svært gode kritikker for debutalbumet "Somebody Outside" i 2004. I hjemlandet solgte den til gull, ble nominert til flere Grammiser og fikk P3 Guld for beste nykommer. Nå er hun aktuell med "The Night Visitor", som fikk en femmer i VG: "Mykt, vart og intenst, med en stemme som fremdeles smått klinger Ane Brunsk". Hun spilte hos oss i januar, og nå kommer hun tilbake med fullt band!
www.annaternheim.com
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 6. desember
All We Love We Leave Behind European Tour 2012
CONVERGE
TOUCHE AMORE
A STORM OF LIGHT
THE SECRET
Endelig kommer Converge tilbake til Norge, denne gangen heldigvis innendørs OG med splitter ny skive i sekken! Alle som har sett de på festival før vet at dette er et av planetens råeste liveband, men også at de gjør seg best inne på en klubb kontra på en stor festivalscene. Denne kvelden kommer garantert til å bli et av høstens store høydepunkter for alle som liker deilig rett i trynet hardcore-punk og det vil glede mange at bandet også har med seg en herlig pakke supportband. Converge slipper "All We Love We Leave Behind" i oktober.
www.convergecult.com
www.toucheamore.com
www.astormoflight.com
www.facebook.com/pages/The-Secret/95794903277
Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg fredag 24. august kl. 09.00.

Søndag 16. desember
THE BRONX
Hardcorepunkerne fra L.A. besøkte Norge for første gang på Øya i 2009. Dagbladet ga konserten en femmer og mente ”Pur rockgalskap”, og vi var skjønt enige. Det eneste aberet var at den varte for kort, men det fikk vi rettet opp i da de besøkte oss på Rockefeller i november samme året. Nå er de endelig tilbake igjen, og vi ser fram til en ny dose med galskap!
www.thebronxxx.com
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg mandag 27. august kl. 09.00.

Tirsdag 18. desember
STONE SOUR
Corey Taylor og Jim Root hadde spilt med metalbandet Stone Sour flere år før de startet Slipknot, og nå er de tilbake igjen! Sist de var på besøk i 2010 var de aktuelle med plata "Audio Secrecy", som høstet gode anmeldelser. Gruppa er trippelt Grammy-nominert og fikk en stor hit med "Through Glass" i 2006, som Billboard mente var "an intense, taut piece of work". Nå er det fjerde studioalbumet rett rundt hjørnet, og det har faktisk vokst seg til å bli et dobbelt konseptalbum! ”House of Gold & Bones - Part 1” slippes i oktober, og de to første låtene på plata finner du her allerede nå: www.houseofgoldandbones.com. Del to kommer etter planen i mai 2013.
Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg nå. Kjøp billett

Tirsdag 13. november
SIMONE FELICE (US)
Han er kjent fra de kritikerroste bandene The Felice Brothers og The Duke & The King, men i år slapp han sin selvtitulerte solodebut. Mellom bandprosjektene og soloskiva, har Felice også rukket å debutere som forfatter. På soloskiva står han støtt i americana-sjangeren, og han leverer varene som sanger og låtskriver.
www.simonefelice.com
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg lørdag 25. august kl. 10.00.

Onsdag 21. november
MONO (JP)
Japanske Mono spiller nydelig post-rock, og var hos oss sist med kritikerroste ”Hymn To The Immortal” i bagasjen. Det er over tre år siden og nå gleder vi oss veldig til deres sjette album, ”For My Parents”, som etter planen kommer i september. Konserten i 2009 var magisk, så dette må du ikke gå glipp av!
www.monoishere.com
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.


Torsdag 29. november
KATHLEEN EDWARDS (CAN)
Kathleen Edwards har utviklet seg til å bli nok et stjerneskudd innen americana-sjangeren. Her kan man trekke tydelige paralleller til Gillian Welch og Whiskeytown, og i kraft av seg selv er hun en artist verdt å merke seg. Kathleen har spilt med storheter som Bob Dylan, Willie Nelson og John Mayer og spilt Farm Aid i USA med John Mellencamp, Neil Young, Dave Matthews og Wilco. Hun er fortsatt aktuell med albumet "Voyageur" som fikk femmere i Dagsavisen og Aftenposten, og hun spilte på John DEE i mars. Denne gangen kommer hun med en trio, og har med seg Jim Bryson og Gord Tough.
www.kathleenedwards.com
Bill. kr. 200,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg lørdag 25. august kl. 10.00.

Lørdag 8. desember
INGENTING
Siden debuten i 1991 har Sandnesbandet spilt rølpete klassisk rock n’roll og sunget på sin umiskjennelige dialekt. Mest kjent er de for låtene ”Aldri på TV”, ”HIV positiv” og ”Motorsag”, og det er alltid god stemning på konsertene deres.
www.ingenting.no
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg lørdag 25. august kl. 10.00.

Fredag 14. desember
NINTH CIRCLE
ESSENCE OF MIND
MAMMÜTH
Supp.: Hell:Sector
Det inviteres til en variert kveld med metal, aggrotech, stoner og electro-rock når en av byens mest schizofrene konsert line-up'er går av stabelen fredag 14. desember på John DEE. Etter konsertene blir det alternativ klubbkveld med alt fra synth, alternativ-rock, metal, EBM, stoner, glam, grunge og et utall andre sjangere. Sjekk ut banda på Facebook:
www.facebook.com/ninthcirclemetal
www.facebook.com/essenceofmind
www.facebook.com/mammuthmetal
www.facebook.com/hellsector
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg.
Billetter er i salg lørdag 25. august kl. 10.00.Tirsdag 4. september
P3Sessions:
THE KILLERS
Tirsdag 4. september kommer The Killers til Oslo – ene og alene for å spille live for heldige P3-lyttere. 1200 heldige konkurransevinnere vil få oppleve et intimt møte med bandet på Sentrum Scene i Oslo. Dette er den eneste konserten bandet gjør i Norden i 2012. - NRK P3 breaket The Killers i Norge allerede i 2004, og det har lenge vært en drøm å få bandet til å gjøre P3Sessions, sier musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. Billetter til denne eksklusive konserten kan vinnes – via P3.no og i P3s radiosendinger – de neste dagene. NRK P3 deler ut billettene parvis, slik at du får med en venn på moroa. Høydepunkter fra konserten vil dessuten sendes i NRKs Lydverkets sesongpremiere 12. september, og i sin helhet på NRK1 og NRK P3 senere samme måned. Bandet slipper sin fjerde plate, ”Battle Born” nøyaktig to uker etter at de gjester P3sessions. Dermed er sjansene store for at heldige P3-vinnere får et par unike smakebiter fra det nye albumet. - The Killers er et suverent liveband, og deres nye album låter knallbra. Vi kan love en kveld av de sjeldne, lover en stolt Borch Bugge. The Killers kommer fra Las Vegas og debuterte i 2004 med ”Hot Fuss”. De har til dags dato utgitt tre album og har solgt et titalls millioner i hele verden.
Ingen billetter for salg, kan kun vinnes via konkurranser på P3. 18 år leg.

Onsdag 17. oktober
BILLY TALENT
De kanadiske punkerne, med Ben Kowalewicz i front, besøkte oss sist i 2010. De var da aktuelle med albumet ”Billy Talent III”, som fikk en femmer i Dagsavisen: ”Smart og skammelig fengende punkrock”. Nå er de straks klare med ny plate som kommer 7. september og har fått navnet ”Dead Silence”. Det blir et gledelig gjensyn med Ben & Co, og de under 18 får også mulighet til å oppleve sine helter live.
www.billytalent.com
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg. i hovedsal / Fri aldersgrense på galleriet.


Søndag 21. oktober
O´Neill og Playboard presenterer:
FURTHER
Det blir Europapremiere på ”Further”, en av årets mest hypede snowboardfilmer, og film nummer to i Jeremy Jones-trilogien ”Deeper, Further, Higher”. Se kjøring i både de japanske alpene, Atomfjella på Svalbard, Karwendel Range i Østerrike, Wrangell Mountains i Alaska og andre spennende steder. De 500 første får gratis O’Neill Further caps. Dørene åpner kl. 18.00 og filmen starter kl. 19.00.
Bill. kr. 100,- + bill.avg. 18 år leg i hovedsal. Fri alder på galleriet.
Billetter er i salg lørdag 25. august kl. 10.00.

Tirsdag 6. november
M83
Anthony Gonzalez er fortsatt aktuell med "Hurry Up, We're Dreaming!", albumet der franskmannen virkelig overgikk seg selv med sin fantastiske drømmepop. På dette albumet har han blant andre jobbet med produsent Justin Meldal-Johnsen (Beck, Nine Inch Nails, The Mars Volta) og øvrige bidragsytere er Zola Jesus, Brad Laner på gitar og "Saturdays = Youth" vokalist Morgan Kibby. Plata fikk femmere i Dagbladet og Dagsavisen og 9.1/10 av Pitchfork. Etter en fantastisk konsert for et utsolgt Sentrum Scene i februar, er vi veldig glade for å få M83 tilbake!
www.ilovem83.com
Bill. kr. 320,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 21. desember
BIGBANG
Nok en førjulstradisjon er i boks - med fri aldersgrense på galleriet! Øystein Greni & co. kom i fjor med det kritikerroste albumet "Epic Scrap Metal", som de fortsatt er aktuelle med. Albumet fikk femmere i VG, Dagbladet og Aftenposten. På konsert leverer de alltid varene med sin fengende bluesbaserte retrorock og herlige låter som "Wild Bird", "Girl In Oslo", "Everybody And Their Broken Hearts", "Play Louder" og "Saturn Freeway".
www.bigbang.no
Bill. kr. 300,- + bill.avg. 18 år leg. i hovedsalen / Bill. kr. 250,- + bill.avg. Fri aldersgrense på galleriet.