Usher kommer til Oslo Spektrum 22. februar, mens Chris Brown besøker Oslos storstue 17. november. Begge spiller i Norge for første gang.

I 2006 ga Chris Brown et løfte til sine norske fans via VGTV: - I will definitely come to Norway next time I´m in Europe.
Han har ikke turnert i Europa siden da, og nå holder den kontroversielle superstjernen sitt løfte. Lørdag 17. november 2012 kommer nemlig Chris Brown til Oslo Spektrum for å holde sin første konsert i Norge noensinne.

- Chris Brown er en av nåtidens hotteste popartister og en garantert dansegulvvinner. Team Breezy som fansen hans kaller seg har ventet lenge nå og endelig kommer helten deres til Norge, sier arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic og lover at artisten og ikke minst danseren Chris Brown kommer til å by på et sceneshow av de sjeldne.

Chris Brown er fast inventar på hitlister verden over. Hans siste album "Fortune", klatret for få uker siden til topps på Billboard Top 200 – akkurat som fjorårets utgivelse F.A.M.E, som han i tillegg vant Grammy for beste R&B album.

Debutalbumet Chris Brown fra 2005 inneholdt monster-hiten "Run it!" – en låt som gjorde Chris Brown til den første mannlige artisten som toppet Billboard Top 100-listen med en debutsingle. Siden den gang har r&b-artisten gitt ut fire album som har solgt millioner av eksemplarer og låtene hans har over én milliard visninger på You Tube.

- Det er slett ikke verst for en 23-åring. Hans popularitet er enorm verden over, og vi forventer et skikkelig rush når vi legger billettene ut for salg, fortsetter Osmundsvaag.

Det er heller ikke få priser eks-kjæresten til Rhianna har på peishylla. Han har blitt kåret til Årets artist i USA av både American Music Awards, Billboards Music Awards og MTV Awards. Både Chris Brown og albumene hans har hatt klippekort til alt som finnes av prisutdelinger. Totalt har det blitt 134 nominasjoner til ulike priser, inkludert 12 Grammy-nominasjoner og 21 nominasjoner til MTV Awards. Tilsammen har Chris Brown vunnet over 50 av disse. Han har samarbeidet med mange andre artister og hadde blant annet stor suksess sammen med Justin Bieber med låten "Next To You".

Med seg på turneen har Brown den norske danseren Mona Berntsen. I 2008 vant 22-åringen den skandinaviske finalen av «Dansefeber». Den norske jenta har de siste årene hatt base i Los Angeles i USA, for å satse fullt på dansingen. Og i fjor fikk hun lønn for strevet da hun kom gjennom nåløyet og ble en av Chris Browns faste dansere.

Billettsalget til Chris Brown starter torsdag 20. september.
På sitt syvende studioalbum, LOOKING 4 MYSELF, tar Usher Raymond noen dristige skritt inn i et uventet musikalsk territorium. Muligens mest kjent for din aktive rolle som låtskriver, samt samarbeid med artister som Diplo, Swedish House Mafia, Max Martin, Will I. Am og Empire of the Sun, har Usher , som en av historiens besteselgende artister, denne gangen blandet electro dance beats med sin egen signatur og egenart som har fremstått som æradefinerende innen R&B, pop og hip-hop. Resultatet er en original stil som går utenom de musikalske kategorier vi i dag er kjent med.

Reaksjonene på den atmosfæriske singelen Climax har utelukkende vært positive. Musikkvideoen ble avspilt mer enn åtte millioner ganger på mindre enn en måned, og den mottok særs gode anmeldelser hos Rolling Stone, Pitchfork og hos USA Today. I tillegg til LOOKING 4 MYSELF medvirker Usher på de to ekstremt fremgangsrike og platinumselgende singlene ”Without You” av David Guetta, som gikk inn som #1 på Billboards pops-liste, samt på ”Promise” av Romeo Santos, som gikk on som #1 på Billboards Latin-lista.

Å utfordre seg selv kreativt, samt å teste sine musikalske grenser er egenskaper som har definert Ushers karriere siden han ble oppdaget for 20 år siden under Star Search. Siden den gang har han solgt over 43 millioner album på verdensbasis. Etter å ha solgt 10 millioner eksemplarer av albumet Confessions fra 2004, utnevnte Billboard Usher til den nest mest vellykkede artisten i perioden 2000-2010. I tillegg har Usher oppnådd hele ni Hot 100 Number One-hits og sytten Hot 100 Top Ten-singler.

Usher har opp gjennom tidene spilt med artister som Beyoncé, Alicia Keys, Shakira, Jay-Z og Enrique Iglesias, og han har opptrådd på Broadway og Super Bowl. Han er deleier i NBA Cleveland Cavaliers, har en bestselgende produktlinje innen parfyme og en business venture ved RBMG (Raymond Braun Media Group) som blant annet har fostret frem superstjernen Justin Bieber.

Usher har vært seg selv bevisst og uttrykt at ved stor suksess følger stort ansvar. I 1999 etablerte han New Look Foundation, et filantropisk prosjekt, som har som mål å utdanne ungdommer til å bli ledere. I anerkjennelsen av sine prestasjoner har Usher blitt hedret av Boys & Girls Clibs of America, The Trumpet Foundation, Do Something, NAACP, og i 2010 som The Ford Freedom Award Scholar.

For Usher Raymond er LOOKING 4 MYSELF det naturlige steget videre; et steg som ikke kunne vært gjennomført tidligere i hans karriere. "As a young artist, you live vicariously through others until you have your own experiences", sier Usher. "Younger artists might have to go through just doing one thing, like how Picasso had his blue period. But as you grow older, you become able to articulate yourself better and know what works for you".

Billetter til Usher i salg fredag 28. september kl 09:00