Det legendariske punkrockbandet Green Day kommer til Norge 30. juni 2013.

- Green Day fikk fantastiske tilbakemeldinger da de gjestet UllevaaI Stadion i 2010 og Oslo Spektrum året før. Det er derfor med stor glede og stolthet at vi nå kan presentere nok et arenashow med Green Day. Rockerne er en garanti for kvalitet både når det gjelder showmanship og musikalske opplevelser, sier arrangør Peer Osmundsvaag hos Atomic.

Green Day - som består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tre Cool - slo gjennom for alvor i 1994, med plata "Dookie" og monsterhitene "Basket Case", "Longview" og "When I Come Around". De samfunnskritiske amerikanerne har gått fra å spille på rockeklubber, via innendørsarenaer til nå å være et stadionband. Med rockeoperaen "American Idiot" fra 2004, ofte referert til som en moderne klassiker, solgte bandet rundt tolv millioner plater verden over, og gjennomførte sin lengste turné noensinne.

De har solgt tilsammen over 80 millioner plater verden over og er kanskje verdens mestselgende band innenfor sin sjanger. De er også kjent som "verdens beste liveband" for sine elleville show, og de viser gang på gang at de elsker å stå på scenen. Californiarockerne har mottatt fire Grammy-priser for beste alternative album ("Dookie"), beste rockealbum ("American Idiot"), årets låt ("Boulevard of Broken Dreams") og beste rockealbum ("21st Century Breakdown").

- Det er med andre ord et av verdens aller største band vi har med å gjøre her og de har nå en fanskare som går over flere genrasjoner. Både i 2009 og 2010 trillet det inn femmere og seksere fra et samlet norsk pressekorps. Vi regner med at alle som liker god rock kjenner sin besøkelsestid og blir med å lager nok et magisk øyeblikk på Ullevaal Stadion, fortsetter Osmundsvaag.

25. september kommer Green Day med sitt nye og etterlengtede album ¡Uno! som er det første i en albumtriologi fra bandet. Og allerede nå har de gode kritikkene begynt å renne inn, deriblant terningkast fem fra Dagbladet.