I et musikkmarked der salget av fysiske musikkprodukter på tre år har falt fra 71% til 33% (Kilde:Ifpi) har det vært få grunner til optimisme for den tradisjonelle platebutikken. Vi på Big Dipper har sett mange av våre konkurrenter legge ned de siste årene i takt med at streaming og nedlastning har blitt mer og mer utbredt, men vi har nektet å stå stille å se på utviklingen, skriver platebutikken i pressemeldingen.

- I 2006 stod vi ved et veiskille og vurderte seriøst å gi oss med musikksalg. Leiekontrakten vår i Torggata 36 (som da var tredje lokale så langt) var gått ut og det var på mange måter fristende å pakke sammen. Men vi hadde i den perioden opplevd et oppsving i salget av vinyl, noe som gav oss et snev av optimisme og vi bestemte oss for å prøve en runde til. Nå, 6 år og en leiekontrak senere, er fasiten at salget har nær 5-doblet seg siden starten og vi opplever en større entusiasme rundt Vinylformatet og ikke minst musikken enn noensinne. Sosiale medier har gjort veien ut til platekjøperen kortere for små butikker uten markedsføringsbudsjett, og tett samarbeid med artister og plateselskaper i forhold til konserter og signeringer i butikk har gjort vår butikk til et naturlig møtested for musikkinteresserte. Platekjøpere eller ikke, vi forsøker å verve folk til «vår» musikkfilosofi som handler om konsentrerte lytteopplevelser og ikke minst; respekt for og kjærlighet til musikken.

- Vår nye butikk i Møllergata 1 er vår største satsning noensinne og vi ønsker å videreføre det vi har bygget opp i Torggata. Butikken skal være en møteplass for musikkelskere med brede interessefelt og i alle aldersgrupper. Vi skal tilby landets største utvalg i nye vinylplater og ingen sjangre skal være ekskludert. Vi åpner også en avdeling med brukte plater og vil selvsagt videreføre salget av platespillere, som er den viktigste rekruttering for oss.

Denne gangen har de lagt stor vekt på det visuelle og praktiske når de har bygget butikken. Til å hjelpe seg med å skape drømmeplatebutikken har de hentet inn produktdesigneren (og tidligere Big Dipper-ansatt) Phuc Tan Nguyen og interiørarkitekt Martin Raddum. Disse fikk oppgaven å lage den beste og mest funksjonelle butikken for så lavt budsjett som mulig. Nguyen sier dette om prosjektet:

- Nye Big Dipper har fokus på funksjon i kombinasjon med enkle materialer. Mye av fokuset ligger rettet mot flyt i lokalet med tanke på hvordan kunden beveger seg og hvordan lokalet oppleves etter litt tid, som man ofte bruker i en platesjappe. Det er lagt vekt på at rommet skal oppleves rent, ryddig og oversiktlig og gjøre det lett å finne frem, til tross for at utvalget er stort. Reolene er også fleksible og portable så de kan brukes til flere ting og lett flyttes på hvis man skal ha konsert, eller trenger miljøforandring i butikken.»

- Vi er svært stolte av resultatet og gleder oss stort til åpningen. Ikke minst gleder vi oss til årene fremover der vi skal sørge for å gi Oslo en platebutikk i verdensklasse, lover Andreas Leine Jakobsen på Big Dipper.

Og dette skal selvsagt feires med heidundrende fest og Big Dipper har fått noen av sine desiderte favorittartister til å være med på moroa!

Programmet blir som følger:

Fredag 12.10 - Butikken åpner og Smoke Mohawk spiller live!

Kl. 14.00 denne fredagen drar vi ned gråpapiret foran vinduet og inviterer alle til butikkåpning. Vi håper at mange er nysgjerrige og tar turen for å sjekke ut utvalget for det er større enn noensinne. Kl. 18.00 blir det offisiell åpning av sjappa og snora klippes av ingen ringere enn Thomas Felberg som er en viktig åndsfrende av oss. Rett etterpå sparker Smoke Mohawk igang på scenen og spiller låter fra sitt nye album "Viva el Heavy Man" som slippes på vinyl den dagen. Signering blir det så klart i etterkant. Vi byr som seg hør og bør på noe bobler i glasset.

Lørdag 13.10 - Ida Jenshus spiller live i sjappa på dagen og vi har åpningsfest på kvelden med The Amazing (SE) og The Apricot!

Sjappa åpner som vanlig kl. 10.00 denne lørdagen og den første av forhåpentligvis svært mange lørdagskonserter i den nye sjappa blir med vår favoritt Ida Jenshus Kl. 14.00 som er aktuell med splitter ny plate rundt da. Ida betyr forøvrig lykke for oss siden hun også innviet vår butikk i Trondheim her om året, så vi er svært glade for at norges countrydronning (belastet ord, vi vet) beærer oss med et besøk. Sjappa stenger som vanlig kl. 17.00 denne lørdagen.

På kvelden har vi vår store åpningsfest hos våre naboer på Gamla som vi har leid for anledningen.

Kvelden åpner kl. 21.00 med visning av den nye platebutikk-filmen "Last Shop Standing". Du har kanskje lest boka skrevet av Graham Jones? Nå er den dokumentarfilmatisert og vi synes dette er en meget morsom og god film. Medvirkende er Paul Weller, Johnny Marr, Billy Bragg og ikke minst mange engelske platebutikkansatte.

Vi må ha musikk også og vi er svært glade for at The Amazing tar turen fra Sverige for å spille for oss. The Amazing er et høyt elsket band både av oss bak disken og blant kundene og om du synes de er bra på plate så må du ihvertfall ikke gå glipp av dem live. Kort og godt synes vi de er et av Sveriges beste band. Og da må vi jo selvsagt ha med et av Norges beste band også? I vår humble opinion er dette The Apricot, bandet som har medlemmer fra Cato Salsa Experience, Turns, Peter Berry & The Shake Set og Brut Boogaloo og spiller den mest fantastiske pop-psykedelia blandet med tordnende freakbeat og blues. De stiller med egen PA fra 60-tallet og låter garantert ikke som noe du har hørt tidligere.

I tillegg blir det ekstremt god musikk over anlegget, besørget av Dj's fra Big Dipper og venner av sjappa.Billetten til Gamla koster 200,- og kan kjøpes i sjappa!