Det splitter nye Astrup Fearnley-museet har sin offisielle åpning lørdag 29. september på Tjuvholmen i Oslo, og feirer med brask og bram, og utstillingen To Be With Art Is All We Ask.

Åpningsdagen avsluttes med stil, klokka 21 er det duket for gratiskonsert med supergruppa og kunstkollektivet Apparatjik, bestående av Magne Furuholmen, Jonas Bjerre (Mew), Guy Berryman (Coldplay) og produsenten Martin Terefe. Gruppa skal opptre med showet "Thinking inside the box" og sin ikoniske kube som fungerer både som scene og lerret hvor video blir projektert.

Apparatjik, som har sluppet to album med eksperimentell elektronika (We Are Here og Square Peg In A Round Hole), selv gleder seg også til åpningen, og i en pressemelding uttaler Magne Furuholmen:

- Astrup Fearnley Museet vil sette Oslo på det internasjonale kunstkartet. Museets filosofi og profil appellerer til oss i Apparatjik. Vi gleder oss til å være en del av åpningsfesten. Gjennom showet "Thinking inside the box" lover vi å levere en performance som er museet verdig

I tillegg til Apparatjik ryktes det at den kanadiske artisten Lowell som den siste tiden har samarbeidet med gruppa vil være en del av konserten.

Her kan du se en video av Apparatjik da de fremførte låta Look Kids i Berlin i fjor: