Hardrockerne fra Maryland har spilt sammen i 20 år og har opparbeidet seg et publikum som er mer dedikert enn de fleste. Med sin svært tøffe blanding av hardrock, sørstatsrock og blues har de skaffet seg mange fans og gjort en rekke spektakulære konserter her i Norge de siste årene. For de uinvidde kan Clutch beskrives som seig og kompromissløs rock i nabolaget til Led Zeppelin, Black Sabbath og Faith No More.

Clutchs raffinerte tungrock fikk tidlig mye oppmerksomhet i undergrunnskretser med platene «Transnational Speedway League» (1993) og «Clutch» (1995). Det var dog først med «Pure Rock Fury» (2001) og det eksplosive groovemonsteret «Blast Tyrant» (2004) at de virkelig kom til overflaten og fikk sitt gjennombrudd blant mer konvensjonelle rockefans. På platene «From Beale Street To Oblivion» og «Strange Cousins From The West» har bandet beveget seg enda nærmere bluesen med stort hell.

I 2013 slipper de sin nye plate Earth Rocker og i den forbindelse legger de ut på verdensturné. Clutch kommer til Parkteatret 5. februar!