Tjoho! En og en halv gamle Hove-kjenninger vender tilbake for å blåse fletta av oss:

STONE SOUR (US)

picture

Her passer det vel kanskje med et slags halvveis: Velkommen tilbake? Corey Taylor og Jim Root har nemlig vært på Hove før. Da godt gjemt bak maskene til Slipknot under den sensasjonelle konserten de gjorde på Hovescenen i 2009. Stone Sour er Taylor og Roots sideprosjekt til Slipknot – et band de startet i 1992 (yay! 20 års-jubileum!) og som, på tross av de nære båndene, lever sitt helt egne liv (selv med noen pauser i ny og ne). Og mens Slipknot tar en hvil, øser Stone Sour ut album på løpende bånd. Senest i oktober – med første del av dobbeltalbumet House of Gold & Bones.
«Ultimately, this is a milestone for Stone Sour and for modern rock music. It’s on par with Alice In Chains’ Dirt, Metallica’s Master of Puppets, Queens of the Stone Age’s Songs for the Deaf, Soundgarden’s Superunknown, and any other game-changing albums you can think of,» skrev Artistdirect om skiva og rullet ut 5 av 5 i karakter. Det er med andre ord åpenbart at Stone Sour er på god vei mot en karrierepeak av den sjeldne sorten. Topp stemning, da, at den sammenfaller med gruppas første festivalgig i Norge noensinne!
Stone Sour spiller hard rock som nikker anerkjennede til grungen og resten av metalhistorien, og Corey Taylor har selv omtalt det nye albumet som et møte mellom Pink Floyds The Wall og Alice in Chains’ Dirt. Gjennom 4 album har Stone Sour bevist at de har storheten i seg.


BULLET FOR MY VALENTINE (UK)

picture

Det er noe i drikkevannet i Wales. Vi er sikre på det. I fjor var det Lostprophets som representerte den lille grønne flekken av Storbritania, i år er det Bullet for My Valentine. Uten sammenligning forøvrig. For Bullet for My Valentine står freskt på egne ben. Over 3 millioner solgte album på verdensbasis vitner om det.
Bandet henter sin inspirasjon fra klassiske metalartister som Slayer, Metallica og Iron Maiden og befinner seg i greneselandet mellom thrash, metalcore og heavy metal. Catchy vokal, aggressive riff og melodier er oppskriften, uten at det inngås kompromisser. «Vi er mer opptatt av hvordan musikken vår høres ut – ikke hvordan vi ser ut på fø#$%&$ håret» har vokalist og gitarist Matthew Tuck uttalt.
I februar 2013 kommer Bullet for My Valentines fjerde album ut. Temper Temper er tittelen og inneholder ganske så sikkert godbiter vi kan bange med til idet bandet kommer til Hove. Hvis ikke kan du garantert forvente deg noen av disse klassikerene: