Magnus Pelander opprettet Witchcraft allerede i 2000, og det hele startet som en hyllest til sine to store forbilder Bobby Liebling (Pentagram) og Roky Erickson. I 2004 gav de ut deres selvtitulerte debutalbum. Platen ble spilt inn på vintage-utstyr for å gjenskape den autentiske lyden fra 70-tallet. Bandet har i tillegg gitt ut skivene Firewood, The Alchemist, og nå altså det det rykende ferske albumet Legend. Det kom ut på det kredible labelet Nuclear Blast Records tidligere i år og mottok flotte kritikker.

Albumet består av tung bluesinspirert 70-tallsrock, ispedd elementer av stoner, psych, doom og hardrock. Samtidig har de en lett og luftig sound og overrasker med melodiøse og storslåtte låter. Mye av inspirasjonen er fra legender som Black Sabbath og Led Zeppelin, men man kan også plassere de i samme gate som Graveyard, Rival Sons og allerede Bukta-klare Kadavar. De tilhører en ny generasjon av rockeband, som definitivt motbeviser alle påstander om at rocken skulle være død.

Med et av årets beste rockalbum i sekken, var det tidlig klart at Svenske WITCHCRAFT stod høyt oppe på ønskelisten til Buktafestivalen. Nå er bandet bekreftet blandt et av mange rockeband som blir å oppleve i Telegrafbukta 18-20.juli 2013.

Er man tidlig ute, er det også mulig å sikre seg festivalpass til en hyggelig julepris.

Bukta

Witchcraft