Øyafestivalen melder:

Et av de største britiske banda de siste 20 årene spiller på Øyafestivalen 2013. Blur skal headline onsdag den 7. august, og dette blir deres første konsert i Norge på ti år. Vi er svært stolte over å ha et band av denne størrelsen og anerkjennelsen, bekreftet såpass tidlig. Det er mange fans som gleder seg til å se Blur på en norsk scene igjen, inkludert oss på festivalkontoret.

Vi er samtidig glade for at LA-bandet Haim vil spille Øya samme dag, onsdag 7. august. De måtte dessverre måtte avlyse i 2012, men i 2013 vil de være klare for Oslo, med sitt debutalbum i bagasjen.

BLUR (UK)

picture

Blur ble verdensberømte på 90-tallet, takket være album som Parklife og The Great Escape, samt hits som Girls & Boys, Country House, 2 Song, End Of A Century, To The End og Beetlebum. Disse låtene gjorde dem til tiårets popband. De hadde totalt 13 store hits i Storbritannia. Blur er uten tvil et av de klassiske britiske banda.

Siden starten i 1989 har Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James og Dave Rowntree vist en utrolig evne til å fornye seg selv. Tidligere i år skrev Blur to nye sanger i forkant av det massive og utsolgte showet i Londons Hyde Park, en konsert som markerte avslutningen av OL. Sangene The Puritan og Under The Westway fikk premiere live på Twitter via en verdensomspennende videooverføring fra et tak i London.

Tjueén år etter utgivelsen av debutalbumet feira de med Blur 21: The Box, bandets arbeid samlet i en boks og Parklive, en DVD/2CD spilt inn i Hyde Park i sommer.

Noen sitater fra Hyde Park-konserten

“Blur have the songs to match all moods.” – The Guardian

“Modern life may be rubbish, but for one night it was close to perfect.” – Daily Telegraph

“This was park life at its brilliant best.” – Evening Standard

“Blur evince the simple delight of a band who have already proved everything they needed to… They rose to the occasion … this was a moment like no other.” – Q Magazine

Etter at Blur headlina Glastonbury i 2009, mente The Guardian at de var “the best Glastonbury headliners in an age” .

Gjør deg klar for en Blur-fest når de spiller på vår største scene i begynnelsen av august. Settlista vil være full av fanfavoritter. Tatt i betraktning det store publikummet de har på hjemmebane, er dette nesten for en intimkonsert å regne. Vi gliser allerede!HAIM (US)

picture

De tre søstrene fra California har rukket å bli lista på P3 to ganger før sitt debutalbum. Til tross for en økende interesse rundt bandet i flere måneder, føler vi oss sikre på at et stort norsk publikum vil oppdage bandet før og under sommerens Øya. Danielle, Este og Alana Haim var heldige nok til å ha svært musikkinteresserte foreldre, noe som har medført at de har latt seg inspirere av klassisk rock, finfin folk og tradisjonell americana. Seinere fikk de også sansen for moderne RnB, og lot dette prege musikken sin. Gratis-EPen Forever har en god stund vært tilgjengelig på nett og som prettymuchamazing.com påstår, har Haim “taken the cues of their multifaceted musical childhood and blended it into a sound that’s all their own”.

Av de tre unge søstrene har Danielle Haim den mest imponerende CVen, da hun har spilt med både Julian Casablancas (The Strokes) og Jenny Lewis (Rilo Kiley). I oppveksten hadde de tre et familieband med foreldrene. Siden den gang har de fått fart på låtskrivingen og å finne et eget uttrykk. Vi lover at det er all grunn til å glede seg både til vårens album og konserten i august. Låta Forever er mange ganger nevnt som et høydepunkt fra 2012, og ikke bli overraska om du ser den på en del årsoppsummeringer snart.

Søstrene i Haim så seg dessverre nødt til å avlyse Øya i 2012. Derfor er det gledelig at de kommer tilbake i 2013, med debutalbumet i bagasjen.
foto (blur): Pennie Smith