Photobucket

1. Tame Impala - Lonerism

"Denne plata er jo fantastisk. Etter noen gjennomlyttinger ble et nytt melodilandskap åpenbart med Why won’t they talk to me? som portåpner. Musikken synes å komme fra en annen tid, melodiene er likevel tidløse. Why won’t they talk to me? tydeliggjør dessuten temaet for Lonerism. En loner er direkte oversatt en einstøing, lonerism er i så fall ideologisering av utenforskapet. Plata dreier seg om et ensomhetsparadoks: å stå alene utenfor fellesskapet eller å være ensom innenfor fellesskapet.
anmeldt av Eirik Gurandsrud


2. Cloud Nothings - Attack On Memory

Attack on Memory er god nypunk. Negative og dystre tekster om å være en fuck up, kombinert med spennende skranglerock. Attack on Memory beholder de essensen av de tidligere utgivelsene der Baldi har hatt sin egen lekegrind, men tar et stort skritt fremover. Den har fremdeles hooks og garage punk, men det er klarere lyd. Og større. et kan hende at produsent Steve Albini skal ha noe ære for Cloud Nothings klare sound på denne plata. Albini har arbeidet med storheter som Nirvana og Pixies.
Anmeldt av Niklas Øymo


3. First Aid Kit - The Lion's Roar

Fra første låt, det som var førstesingelen og tittellåten, viser First Aid Kit en egen evne til å gi lytterne akkurat så vare, harmoniske og vakre folkpoplåter som skal til for å smelte ens musikkhjerte. Lenge skal man lete etter flottere vokalprestasjoner enn hva man finner her, og når de samtidig har utviklet sitt eget musikalske sound, med tydelig sterkere inspirasjonskilder fra folk-bølgens storhetstid på 60-70-tallet og litt mindre av nåtidens Fleet Foxes, så har man funnet en musikalsk perle for 2012 allerede før januarmåneden er over. anmeldt av Lars-Ove Håhjem


4. Jack White - Blunderbuss

“Sanger skrevet fra bunnen av, som har ingenting å gjøre med noen eller noe annet, som er mitt eget uttrykk, mine egne farger på mitt eget lerret”.
Jack White


5. Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d. city

"I selskap med Dr. Dre og Snoop Dogg er han "Straight Outta Compton", men der hvor tematikken tidligere har vært vold, drap og fattigdom i vestkystrapp er vinklingen til Kendrik Lamar oppriktige historier fra livet i Compton, og en henvendelse til hans generasjon og ungdommen uten å forherlige de sosiale problemene som finnes der. Allerede har han blitt døpt til vår tids Bob Dylan av Pharell Williams."


6. Frank Ocean - channel ORANGE

"Denne gangen er det storhetene som står i kø for å få samarbeide med Ocean, og OutKasts André 3000, Odd Future-kollega Earl Sweatshirt samt gitarfløtepus John Mayer har fått æren av å gjeste stjerneskuddets andrealbum. Ingen av dem makter å stjele rampelyset fra kjempetalentet Frank Ocean. channel ORANGE er hans verk, og uten å driste seg til å gå så langt som å kalle det et mesterverk er det er det fristende å si det med André 3000 på gjesteverset fra Pink Matter – “that Ocean so motherfucking good”. anmeldt av Ida Skogvold


7. Godspeed You! Black Emperor: 'Allelujah! Don't Bend! Ascend!

"For er man glad i de lange instrumentallåtene som postrocken ofte gir en, så er sannsynligheten stor for at en vil falle for denne utgivelsen. Andre vil derimot kanskje ha større problem med å komme igjennom Allelujah! Don’t Bend! Ascend!, men det er helt greit det også, for Godspeed You! Black Emperor blir aldri bandet for alle."
anmeldt av Lars-Ove Håhjem


8. AWOLNATION - Megalithic Symphony

"Det trengs litt energi for å henge med i svingene til Megalithic Symphony, men det merker man ikke før det tar slutt og man sitter anpusten tilbake med håret blåst halvt av hodet og man lurer på hvor den siste timen tok veien. Til å være et debutalbum er dette imponerende håndtverk, og Awolnation har lagt listen enormt høyt for seg selv med tanke på fremtidige oppfølgeralbum. Av og til kan det lønne seg å være litt i overkant ambisiøs, for om man ikke når perfeksjon, kan man likevel komme temmelig nært. Det er dette albumet et bevis på."
ameldt av Alyssa Schei Nilsen


9. Converge - All We Love We Leave Behind

"Det er så befriende med band som nekter å kompromisse, men som samtidig er i stand til å rive deg ned med hver eneste utgivelse. Converge gjør alltid som dem vil, og resultatet blir alltid bra. Ikke bare står Converge igjen som et av 2000-tallets aller beste hardcore-band, nå nærmer de seg også statusen et av tidenes beste hardcore-band."
anmeldt av Cato Olastuen

10. Baroness - Yellow & Green

"På det doble tredjealbumet Yellow & Green leverer bandet smart sludge metal, syrete rock og vakre, melodiske partier - en lett gjenkjennelig kombinasjon, samtidig preget av den subtile, forfriskende utviklingen som alltid synes å følge kvartetten fra Savannah."


Andre album vi også likte i 2012:

Dr. John - Locked Down
Jake Bugg – Jake Bugg
The Shins – Port Of Morrow
Bill Fay - Life Is People
Dinosaur Jr. - I Bet On Sky


Tidligere vinnere:

2006: Bob Dylan - Modern Times
2007: Arcade Fire - Neon Bible
2008: Fleet Foxes - Fleet Foxes
2009: Girls - Album
2010: Arcade Fire - The Suburbs
2011: PJ Harvey - Let England Shake


Disse har stemt:

Eskil Vestre, Axel Stentun, Ida Skogvold, Robin Olsen, Olivar Grandø, Kåre Aam Indrehus, Erik Søhagen, Siril Isaksen, Endre Helgeland Karlsen, Eirik Gurandsrud, Kim Wøien, Cato Olastuen, Alyssa Schei Nilsen, Lars-Ove Håhjem, Line Arntsen, Scott Sandvik, Kristina Hallvik og Ellen Lund.