Hypertext starter 2013 med å gi ut sin første singel på bergenslabelen Klangkollektivet (Ekkolodd, The Megaphonic Thrift).Her er noen ord fra bandet om det forholdsvis uortodokse arbeidet med låta:

«The Paradox Decides er et produkt av ren eksperimentering i innspillingsstudioet, ikke helt ulikt konseptet bak fjernsynsprogrammet «Dating i mørket». Vi ble ført inn i studio med bind for øynene, sangen ble så spilt inn uten tekniske fordeler som høretelefoner og syn. Ingen av de involverte visste eksakt hvilket instrument de skulle traktere, eller for den saks skyld, hva de skulle spille. Følgelig er musikken komponert og basert på eit musikalsk instinkt, noe som gir seg til kjenne i både lydbilde og arrangement. Rett og slett».

Singelen er en forsmak på Hypertext sitt tredje studioalbum, som kommer ut 15. april. Singelslippet er bare et av Hypertext sine prosjekter for det kommende året. I midten av februar legger bandet ut på en kjapp runde i Europa, som svinger innom Slovakia og Kroatia. For å markere plateslippet skal også hjemlandet turneres, med releasefest på Kvarteret i Bergen 2. mai.