Bernhoft ble tildelt Statoil-stipendet under by:Larm i fjor. Nå offentliggjøres listen over musikktalentene som skal kjempe om årets stipend på én million kroner.

Statoil-stipendet er et av de største i sitt slag her i landet, og har som formål å gi unge norske musikktalenter muligheten til å komme seg ut på de internasjonale scenene. Stipendet deles ut til en norsk gruppe eller artist. Tidligere års vinnere er Ida Maria, Ingrid Olava, Mathias Eick, Kvelertak og Bernhoft.

Stipendet er en del av Statoils talentprogram Morgendagens Helter, som handler om å løfte frem talentfulle mennesker med evnen til å jobbe hardt for å oppnå enestående resultater, skriver bylarm på sine nettsider.

- Dette stipendet er en viktig brikke i Statoils arbeid med å støtte og hjelpe nye talenter opp og ut i verden. by:Larm er blant de viktigste møteplassene for norsk musikkliv, og flere av dagens største norske artister har hatt sitt gjennombrudd her. Vi ønsker alle de nominerte lykke til, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsoransvarlig i Statoil.

Statoil-stipendet kan være en viktig døråpner for en artist eller et band som står på randen av et internasjonalt gjennombrudd, ifølge Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i by:Larm.

- Det er uten tvil mange norske artister som har et internasjonalt potensial. Men når man skal opp og frem i et annet marked så konkurrerer man med lokale og andre internasjonale artister. Da er det viktig å være til stede der det satses, gjennom møter med media, publikum og bransje. Dette krever økonomiske midler, og vi er stolte over å ha Statoil med på laget, med de dørene stipendet åpner for vinneren, sier Mogård-Larsen.

Årets nominasjonsliste består av artister fra flere ulike sjangre, med én ting til felles: talent og potensial til å nå et bredere publikum i både inn- og utland.

De nominerte og vinneren velges av en fagjury håndplukket av by:Larm. Årets jury ledes av Espen Lind, som også ledet fjoråret. Overrekkelsen av Statoil-stipendet skjer lørdag 16. februar på Sentrum Scene.

De nominerte er:

Highasakite (bildet)
Mikhael Paskalev
Shining
Ida Jenshus
Young Dreams
Thomas Dybdahl
Truls
Blood Command
Elephant9 w/Reine Fiske
Monica Heldal