DISCLOSURE (UK) - FRE 9. AUG

Høsten 2012 fikk Disclosure en stor hit i hjemlandet, både på dansegulv og slagslister, med singelen Latch. I tillegg hadde de stor suksess med sin remix av Jessie Wares Running. Deres garage-/house-sound har på kort tid imponert mange. Om noen uker kommer debutalbumet, og nysgjerrige ører over hele Europa dirrer i spenning. De har så langt benytta seg av vokalhjelp fra Sam Smith, Sinead Harnett og Aluna George.


JUPITER & OKWESS INTERNATIONAL (CD)

Jupiter & Okwess International fra Kongo har ønska å skape en musikalsk revolusjon i hjemlandet. Bandet har møtt på flere hindre på grunn av uroligheter i hjemlandet, men har tross utfordringene blitt inspirasjonskilde for en masse yngre musikere i Kinshasa. Debutalbumet Hotel Univers var planlagt utgitt i fjor, men vi venter fortsatt i spenning. De som har opplevd Jupiter & Okwess International lover at det er noe du ikke må gå glipp av. Vi gleder oss til de skal lage god og varm stemning i Middelalderparken når de kommer til Oslo for første gang. Les mer


ATLANTER (bildet)

Jens Carelius og Arild Hammerø har de siste månedene konsentrert seg om å lage noe de kaller viddeblues i sitt nye band Atlanter. De har funnet inspirasjon i ørkenblues, deltablues og krautrock. Likevel høres ikke resultatet helt ut som noen av disse stilartene. Resten av kvaretten består av de erfarne musikerne Jonas Barsten Johnsen og Morten Kvam. Snart skal de debutere med skiva Vidde. Første smakebit er den herlige låta Kaktos, som er tilgjengelig for streaming nå.