Endelig kommer The Walkmen tilbake til Oslo! Bandet har siden sitt andre album, 2004s «Bows + Arrows», sikret seg en plass i så å si alle indiebankende hjerter, og etter dette har de vært gavmilde med utgivelser. Som en tannregulering mot tidens tann har de tryllet frem totalt 7 kvalitetsbevisste album på 10 år. Alle i signatur av gruppens egne troverdige og stilsikre univers.

En typisk Walkmen låt består av en porøs vegg av ekko med stikkende gitarer, anstrengende orgel og ekte vokal som får blodårene i halsen til å bule ut. De er kjent for sin nyskapende tilnærming til musikalsk atmosfære og instrumentering med sparsom bass og trommer supplert med plinkende piano, jangly gitarer og Hamilton Leithauser sin unike vokalfremtoning.

Bandets spesielle indie-rock stil har røtter fra New York tradisjoner datert tilbake til Velvet Underground og Bob Dylan, men det er ingen tvil om at deres eget uttrykk står meget stødig på egne føtter.

Medlemmene i The Walkmen vokste opp sammen i Washington DC området og spilte i mange av de samme bandene fra tidlig i karrieren. De gikk også på samme high school, og flyttet etterhvert til Harlem for å bli en del av den voksende New York City rockescenen. Selv om The Walkmen er et band som satser på helhet og albumformat har de også gitt oss fantastiske singler som “The Rat”, ”In the New Year”, “Angela Surf City” og “We Can’t Be Beat”. Førstnevnte ble plassert som nummer 20 i Pitchforks kåring over de 500 beste låtene på 2000-tallet.

The Walkmen har kun vært i Norge én gang før, så det er bare å glede seg!