Hovefestivalen slapp i dag tre nye store navn til årets festival, nemlig irske The Script, amerikanske The Lumineers (som Musikknyheter nylig gjorde et intervju med) og britiske Peace.

Festivalen skriver om bandene:

THE SCRIPT (IRL)

Det er vanskelig å ikke la seg rive med av The Scripts eventyrlige momentum. Den irske trioen har de siste årene tatt verden med storm – først hjemlandet og de britiske øyer, så USA, for så å erobre resten av verden fra Asia og Sør-Afrika til lille Norge i nord. Med mange millioner solgte album, turnering med størrelser som Paul McCartney og U2, over 100 millioner views på YouTube og 4 millioner followers på facebook er The Script rett og slett på god vei til å bli et av verdens største band. Tenk det!

I fjor høst slapp Dublin-bandet sitt tredje album (ganske enkelt kalt #3), og har du ikke fått med deg singelen «Hall of Fame» (sammen med den ikke ukjente will.i.am) har du enten bodd under en stein eller matet pingviner i Antarktis. Låta er The Scripts største hit til dags dato og har toppet/topper lister over hele verden. Bandets arena-turné i UK ble utsolgt før noen rakk å blunke…

Det er med andre ord celebre gjester vi får til Tromøya, uten at bandets stjernestatus på noen måte har påvirket gruppas musikk eller personlighet. Med sin menings- og stemningsfulle indie-pop er The Script en opplevelse live, der trioen gjør sitt ytterste for å tilfredstille fansen. Og dem er det mange av…
THE LUMINEERS (US)

Med kun to halvfulle kofferter skittentøy og en liten haug musikkinstrumenter forlot Wesley Schulz og Jeremiah Fraites hjemsbyen sin i New Jersey og satte ut på eventyr. Destinasjon: Denver, Colorado. Mål: ingen aning! Vel framme plasserte de en annonse på den amerikanske varianten av finn.no og vips var også cellisten Neyla Pekarek på plass. The Lumineers var født. Veien til The Lumineers suksess har kanskje vært krøllete, men desto mer fortjent.

Få andre band spiller nemlig med hjertet like mye uten på skjorta som The Lumineers. Deres no-bullshit indie-folk treffer lytterene rett i nervesystemet og besitter det viktigste av alt: sjel. Da de i fjor slapp sitt selvtitulerte debutalbum var forventningene nøkterne, men frontet av den smittsomme singelen «Ho Hey» (på et tidspunkt den mest spilte sangen på Spotify i USA) gikk ryktet om The Lumineers som ild i præriegress. Albumet peaket på en andreplass på Billboard-lista og gjorde bandet verdenskjente.

I desember ble bandet nominert til 2 Grammypriser og om 9 dager får vi svaret på om de når helt opp. Uansett: nyheten om at The Lumineers vil komme på Hove-besøk er mer enn god nok grunn til en liten allsang. Ho Hey!
PEACE (UK)

Den britiske storavisen The Guardian har kalt dem «the future of indie». BBC hadde dem på den viktige lista over lyden av 2013. NME hadde 3(!) av låtene deres på listen over de 50 beste i 2012. Som du kanskje skjønner er Peace på god vei til å bli det neste store fra den rare øya der ute i havet.
Kvartetten fra Birmingham, bestående av brødrene Harrison og Samuel Koisser, samt Douglas Castle og Dominic Boyce ble dannet ut av kjedsomhet, og inspirert av et bilde fra slutten på annen verdenskrig kalte de seg enkelt og greit Peace. Og med en fantastisk teft for de virkelig gode melodiene er det ikke rart at forventningene er skyhøye til gruppas debutalbum (ventet ute i mars).

Det er lett å trekke linjene fra klassiske, britiske band som Happy Mondays og The Stone Roses og fram til nyere band som Foals, Theme Park, Money og Wu Lyf når man hører musikken til Peace, og ikke uten grunn har de så langt varmet opp for både The Vaccines og Tame Impala. Men mest av alt er dette Peace, en forfriskende indie-kvartet med det selverklærte manifestet: «MUSIC TO GRIND, ROLL & SMOKE/ MUSIC TO FUCK YOU IN THE HEART.».
Nuff said…