I natt, etter lengre tids spekulasjoner og rykter, kom endelig det tredje albumet fra My Bloody Valentine: MBV! Dette er bandets første plate siden Loveless fra 1991. Platen er stort sett skrevet og spilt inn av frontmann og vokalist Kevin Shields, men resten av bandet har i høyeste grad vært med. I forrige uke spilte bandet i London, og kom med sterke indikasjoner på at albumet faktisk var klart. Nå er det altså aluppet og pågangen har vært stor; Nettsidene til bandet var i natt nede i lengre tid etter stor pågang.

My Bloody Valentine er et av de virkelig legendariske bandene fra den irske musikkscenen. Etter en lang og trøblete start på karrieren, ble bandet til i sin nåværende form og gav ut debutalbumet Isn't Anything fra 1988. Dette ble svært godt mottatt og bandet hadde utviklet sin stil, som nærmest har blitt definisjonen på shoegazing. Likevel er det andre albumet Loveless som har fått mest oppmerksomhet; Som sin forgjenger fikk den mye skryt, men gjorde det likevel skuffende salgsmessig og bandet ble sparket fra sitt plateselskap. Dette skyldtes nok like mye problemene mellom Kevin Shields og selskapet. I ettertid har platens renommé vokst og er i dag regnet som en klassiker. Den er et av de beste gjennom tidene hos Rate Your Music og reutgivelsen fra 2012 holder 93% hos Metacritic!

Kort tid etter signerte bandet kontrakt med Island Records, men en ny plate ble det ikke med det første. Det var ikke før i 2007 at bandet begynte å spille sammen igjen, en turne som bl.a tok turen til Oslo og Øyafestivalen i 2008. Siden den gang har ryktene og forhåpningene om en ny plate vært mange og høye. Nå er altså dagen kommet!MBV kan kjøpes via bandets nettsider

Låtene på MBV:

she found now
only tomorrow
who sees you
is this and yes
if i am
new you
in another way
nothing is
wonder 2