Slottsfjell fortsetter å øse ut nye artister, og slapp i dag 7 navn som også er aktuelle for neste ukes by:Larm.

Følgende artister ble sluppet, og dette er hva Slottsfjell har å si om dem:

CAZADORES

Bandet som har tatt navnet sitt fra et mexicansk tequilamerke ble startet i 2010 av musikere fra forskjellige Tromsøband som blant annet Just Did Doris og Zoom Urørt-vinneren fra 2005, The Fernets. Etter at Cazadores ble valgt ut til Ukas Urørt på P3 i april i 2012, har de fenget oppmerksomheten til både konsertgjengere og radiolyttere i hele landet. De har hatt hele tre singler inne på spillelistene på P3, hyperfengende «Islands», «American Lights» og deres nylig også deres kanskje sterkeste låt så langt «City Still Sleeping». Veldig fortjent, men ganske uvanlig for et usignert norsk band.

Debutalbumet «Hyperion Days» blir sluppet 11. mars på Spoon Train Records.
ANNA VON HAUSSWOLFF (S)

Døden. Det er det den handler om. Ofte. Men musikk om døden, handler jo gjerne om livet samtidig. Ta den oppløftende “Liturgy of Light”: vakre, drømmende lag av gitarer i reverb. Som hyller det vakre. Plata den er på – den sprengroste “Ceremony” – er ulik alt annet du har hørt i pop.
For dem som allikevel trenger holdepunkter, kan vi nevne Kate Bush og Susanne Sundfør.

Eller allerhelst gamle This Mortal Coil og Cocteau Twins. Som deres gamle storverk fra musikkhistorien, setter Anna von Hausswolff sine gode popmelodier i uventede rammer. Du hører låter som er lette å like, som ville fungert på kassegitar eller i en fengende popinnpakning. Men så ender du opp, som lytter i dette tilfellet, med å drømme deg bort til et overveldende kirkeorgel!

Lån øre til Anna von Hausswolff. Kanskje hører du at hun er datter av en lydkunstner. Kanskje hører du svensk sans for folketradisjon og harmonier. Og ganske sikkert hører du gotiske stemninger og store rom. Og en artist som ikke velger enkleste vei. Kom og få en helt spesiell konsertopplevelse når hun spiller på Slottsfjell 2013.
BILLIE VAN

Om du ikke har merket deg navnet Billie Van allerede, er det på tide du gjør det med en gang. Billie spiller popmusikk med sterke røtter i americana og rockabilly, og med sin særegne stemme og bemerkelsesverdige scenepersonlighet, leverer hun et underholdende sceneshow med store fakter og smittene spilleglede.

Billie Van klarer kunsten å være tøff i trynet og sårbar på samme tid, noe som kommer til uttrykk i spennet mellom knyttneveslaget av en førstesingle «On My Knees» med tilhørende divavideo, og de såre countryballadene som for tiden spilles inn til det som skal bli Billies første album. Med seg på albumet har hun kjæresten Jonas Alaska og Mikhael Paskalev, som begge forøvrig har Billie som fast inventar i sine respektive band.
(DK)

Lurer du på hvem som skal synge på festen i år? Hvem som skal levere lydsporet til våren? Det lydsporet som Lykke Li og Jenny Wilson lagde tidligere år? Si hei til danske MØ! Den danske artisten gir deg akkurat det smarte lydsporet du trenger, med intelligent produsjon som taler til hodet, men samtidig river kroppen ut i dans og forelskelse.

MØ synger som fløyel, men har en f*k off-holdning en kunstskolepønk verdig. Hun er dessuten et navn som følges av internasjonal musikkbransje, blant annet etter sine opptredener på den toneangivende festivalen CMJ i New York. I februar spiller hun passende nok på by:larm. Og i juli får vi oppleve henne i Tønsberg. Vi gleder oss til attitude og dansbar fest fra en av nordens fresheste, nye urbane artister.

KID ASTRAY

Kid Astray spiller på årets by:larm og er spådd en lys fremtid av mange. Bandet har, tross medlemmenes unge alder, holdt på i flere år allerede. Det var dog da de i begynnelsen av oktober lastet opp låten «The Mess» på NRK’s Urørt-side ble hverdagen til tenåringene fra Asker og Bærum snudd opp ned på kort tid. I løpet av noen få dager ble låten kåret til Ukas Urørt på NRK P3, og da bandet stilte til intervju på radiokanalen få dager senere ble det klart at de hadde blitt tatt inn i varmen på P3s spillelister. Bandet jobber for tiden med å skrive og produsere låter for harde livet, og vi ser frem mot flere slipp i tiden som kommer frem mot festival.
AACT RRAISER

Treg, tåkete, drømmende house, elektronick drømmepop, chillwave, det er mange måter å beskrive musikken til AACT RRAISER på. De to Oslo-gutta lager uansett veldig stemningsfull musikk i samme gata som artister som Toro Y Moi, Washed Out, Neon Indian, Destroyer eller Årets Urørtfinalist Intertwine, der de mikser sammen eteriske cocktails med skamløs sampling og speisa synther.
BOW TO EACH OTHER

Bow To Each Other består av Megan Kovacs fra Toronto, Canada og Gunhild Kristoffersen fra Karmøy. De bor i Oslo og spiller popmusikk basert på begges låtskriving, synthidéer og vokalharmonier. Med inspirasjon fra band og artister som Sufjan Stevens, Pivot, Wild Beasts, Kate Bush og Robyn, ønsker Bow To Each Other å skape stemninger som trass i sin melankoli også indikerer håp og lys i enden av tunnelen.
De holder for tiden på med å spille inn sitt debutalbum, med selveste Susanne Sundfør i produsentstolen. Vi er veldig spente og sikre på at resultatet kommer til å bli helt strålende. Et spennende band for 2013, dette!For å lese mer om hver av artistene, gå inn på Slottsfjells hjemmesider.