BENDIK

Kritikerroste Bendik lager en herlig miks i spennet mellom dronende pop- og rockeelementer, ambiens, svevende elektronikk og mørke, og pulserende trommer. De tidligere Urørtfinalistene er aktuelle med debutalbumet ”Drømmen gjør meg ingenting”, hvor Silje Halstensens ekte og lengselsfulle stemme kan gjøre selv den beinharde optimist vinterdeprimert lenge før 17. mai … Bandet er kjente for sine heftige og magiske liveopptredner - som sies å oppnå majestetiske høyder!


MAN THE MACHETES

De fem guttene fra Trondheim slapp nylig sitt rykende ferske debutalbum til svært så gode mottakelser. Pønk/rockebandet, med røtter i hardcoren, har tidligere varmet opp for ingen ringere enn både Gallows og Kvelertak. Man The Machetes har et rykte på seg for å være like energiske live som på plate. Her snakker vi dundrende-sinna-mann-oppi-trynet-ditt-vokal! Vi gleder oss helt villt!


WARP RIDERS

Med tung og groovy rock n roll, klare bluesreferanser og skitten lyd, er det vanskelig å forestille seg at disse gutta ikke vokste opp på begynnelsen av 70-tallet. De unge guttene fra Østfold har vært kåret til et av landets mest lovende band av Pyro på p3, og bandet skal snart i studio for å spille inn debutalbumet som ventes nå til sommeren. Er du glad i i tidlig Black Sabbath-riffing, ispedd litt nyere stoner a la Kyuss, en dæsj psychedelia toppet med Jimi Hendrix – ja da kommer du til å få problemer med å stå stille når Warp Riders entrer scenen …
Festivalen Måkeskrik ble arrangert for første gang sommeren 2012. Vi ønsker å vise frem undergrunnen av ny, spennende musikk og en bredde av kvalitetsmusikk som virkelig røsker LIVE også.


Under fjorårets festival hadde Måkeskrik disse banda på scenen i Bendiksbukta:

Turbonegro, Oslo Ess, Hanne Kolstø, The Good The Bad And The Zugly, Purified In Blood, Harrys Gym, Hombre Malo, Vaagsbygd Handy, Lonely Kamel, Gerilja, Wolves Like Us og Årabrot.