Bad Religion slapp nettopp albumet True North som ble belønnet med 8/10 her på Musikknyheter. I dag ble punklegendene bekreftet til Slottsfjell sammen med landsbrødrene Hatebreed.

Festivalen uttaler:

BAD RELIGION (US)

Los Angeles-bandet har holdt det gående siden 1979 og er i disse dager hyperaktuelle med sitt 16 (!) album True North. Bandet er kjent for sin karakteristiske punkrock ispedd store doser vokalharmonier

Frontet av den karismatiske vokalisten Greg Graffin, den eneste som har vært med hele veien, har bandet inspirert tusenvis av hissige smågutter over hele verden til å plukke opp et instrument og ikke minst engasjere seg politisk og sosialt. Et annet fremtredende medlem av bandet er gitaristen Brett Gurewitz. Gurewitz er, i tillegg til sin rolle som gitarist i Bad Religion, en markant skikkelse i musikkverdenen for øvrig. Han eier plateselskapet «Epitaph» og har vært svært aktiv som produsent, studiomusiker og tekniker for storheter som «Rancid», «Millencollin», NOFX og «Parkway Drive».

Har du ikke hørt bandets musikk, har du garantert sett bandlogoen på ei T-skjorte hengt på en senete tenåringskropp eller spraymalt på en murvegg.
Er du ikke en dedikert fan av bandet, blir du det garantert etter å ha bivånet Bad Religion på årets Slottsfjellfest!
HATEBREED (US)

Siden bandet ble startet tilbake i 1994, har Hatebreed etablert seg som et av viktigste bandene innen sjangeren som har fått navnet «metalcore». Tung, brutal metal spilt med hardcorens energi og ærlighet. Bandets nyeste album, det syvende i rekken, The Divinity of Purpose, viser igjen at disse gutta vet godt hvor skapet skal stå. Inspirasjonene blir gjerne flagget med stolthet og band som Slayer, Cro-Mags, Metallica, Agnostic Front kan alle høres i Hatebreeds musikk, men det er gjort med en nerve ulik all annen metalcore.

Av de tre originale medlemmene som fortsatt er med i bandet, er vokalist Jamey Jasta ofte den som får søkelyset rettet mot seg. Med sitt brennende engasjement har han blitt en sentral figur i miljøet og har hatt suksess utenfor Hatebreed, med prosjekter som Kingdom of Sorrow med Kirk Windstein fra legendariske Crowbar. Armert med et enormt sinne mot alle som begår urett og en røst fra den dypeste avgrunn er han en av verdens beste frontmenn, uansett sjanger. En bedre hærfører skal man altså lete lenger etter, med sin nærmest militante innstilling til bandets liveshow. De vil levere publikum alt de har, og gudene skal vite at de gjør akkurat det.

For hvis du synes at det har blitt for mye posering og hårgelé i metallen, eller at hardcore har blitt for popete, så sjekk ut Hatebreed live på fjellet. Du vil bli overbevist om at det finnes håp likevel. Sees i moshpiten!