The Cubical er aktuell med albumet Arise Conglomerate, som blant annet ble belønnet med 4/5 i det britiske musikkmagasinet Mojo og en femmer på terningen i Romerikes blad.

Bandet debuterer på dansk jord i begynnelsen av april før de legger ut på en miniturné i Norge i slutten av måneden. Sist gang The Cubical var i Norge spilte de support for Mark Lanegan i Tromsø og på Rockefeller i Oslo.

- Det blir spennende å spille i Danmark. Vi har ikke spilt i landet tidligere, men albumene våre har blitt godt mottatt der. Norge er det alltid fint å komme til. Vi føler oss hjemme der og ser frem til å spille i Bergen, Stavanger, Tromsø og Oslo igjen, sier vokalist Dan Wilson til Musikknyheter.no.

Wilson er for øvrig for tiden på turné i Spania med sideprosjektet Los Separatistas. Bandet består for uten om Wilson av musikere fra Frankrike og Spania, blant annet fra Atom Rhumba og Willis Drummond. Samarbeidet ble etablert under The Cubicals turné i Spania i mai i fjor.

- Omsider kom vi oss i studio og fikk spilt inn låter. Der ble vi truet av en gal nabo som skulle skyte oss hvis vi ikke spilte lavere, sier Wilson.


Her spiller The Cubical i Norge:

Onsdag 24. april - Hulen, Bergen.
Torsdag 25. april - Tou Scene, Stavanger.
Fredag 26. april - Kulturhuset, Tromsø.
Lørdag 27. april - Big Dipper Records, Oslo.
Lørdag 27. april - Gamla, Oslo.

Hør The Cubical i Wimp