Elverumsfestivalen går av stabelen for tiende gang i juni og begynner å få på plass et solid program. Samtlige av bookingene har en tilknytning til Hedmark og fra før er artister som The Wombats, Matilda, Sprutbass, Jaqueline og Ludvig Moon bekreftet.

Dette skriver festivalen om de nye artistene:

MUNGOLIAN JETSET
Med en funky og psykedelisk mutasjon av jazz, elektronika, house, disco og prog har Mungolian Jetset begeistret, beveget og ikke minst satt ut sine lyttere siden debutalbumet ”Beauty Came to Us In Stone” ble sluppet i 2006.

Blandingen ser kanskje i drøyeste laget ut på papiret, men duoen, bestående av hamarsingen Pål ”Strangefruit” Nyhus og Knut Sævik, balanserer lekent på den musikalske knivseggen. De høster anerkjennelse blant kritikere samtidig som klubber, dansegulv og konsertlokaler fylles verden over.ROGER GRÆSBERG & THE ANTI-MUSIC BONANZA
Roger Græsberg & The Anti-Music Bonanza har spilt et par bejublede konserter på Volumfestivalen tidligere. Og når finnskogingene etter et drøyt års pause nå straks er klare med nytt album, er det på tide å få dem tilbake.
Vi har fått en prøvesmak på det nye materialet, en særdeles lovende blues-banger som hinter til at Roger denne gangen gjenoppstår som en slags Finnskogens svar på Jack White. Lytt her:BEGLOMEG
Selve musikken til Beglomeg er vanskelig å beskrive med bare ord. Selv kaller de seg et danseband for de levende døde, en spilledåse for kakerlakker. Det er kanskje så presist som det er mulig å få det. Hva vet jeg? Det jeg vet er at den svette, tette, organiske, livsbejaende dødsdansen av et band, ja så paradoksalt som det høres ut som, er et av Norges aller, aller, aller beste liveband.SHERPA
Elverum-vokalisten Babak Ziai er tilbake på Volumfestivalen i ny innpakning! I det ferske bandet Sherpa finner vi fem musikere fra bergensband som Forza, Young Dreams og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.
Sammen skaper de en fyrrig blanding av jazz, hiphop, indie og folkemusikk. Dette gir en rytmisk og utadvent musikkopplevelse med et urbant uttrykk.
 Bandet prøver å fange tidløsheten i musikk, og å samle flere forskjellige uttrykk i én og samme opplevelse. Live-opplevelsen Sherpa leverer, ryktes å være magisk!

TINNSOLDAT
Elverumsingen Erik Haugen er tilbake på Volumfestivalen med en rykfersk, rotekte powertrio.
Bandet har blitt sammenliknet med artister som Ryan Adams & the Cardinals, Bigbang og Hellbillies, men Tinnsoldat har likevel et helt eget uttrykk. Intenst, energisk og oppriktig serverer bandet en særegen form for melodiøs rock som oser av west coast, americana og pop – såvel som norske vise -og rocketradisjoner.Volumfestivalens nettsider