Den britiske gruppa Suede regjerte hitlister og musikkmedia gjennom store deler av 90-tallet. Deres rocka, androgyne og glamorøse musikk og image gjorde dem til et av de mest innflytelsesrike bandene i sin tid. Suedes tre første album har for lengst fått klassiker-status, og gleden var stor blant publikum og kritikerene da bandet etter 11 år brøt stillheten og returnerte med albumet "Bloodsports" i midten av mars. Nå legger bandet igjen ut på turné og gjør en eksklusiv Norges-opptreden på Stavanger LIVE lørdag den 4. mai, skriver festivalen i pressemeldingen.

– Det er stort for oss å kunne presentere en eksklusiv konsert med Suede i Norge. Suede har i stor grad vært med på å utforme og påvirke musikkhistorien, og det er nok mange som mener det er på høy tid at den legendariske gruppen besøker Rogalands-regionen, sier Magnus Lund, bookingsjef i Stavanger Live.

Anført av den svært karismatiske frontfiguren Brett Anderson slo Suede igjennom med sitt selvtitulerte debutalbum i 1992. Allerede før albumet kom ut ble gruppen beskrevet som "The Best New Band in Britain" av den toneangivende musikkavisen Melody Maker. Bandet befant seg (kanskje noe ufrivillig) i sentrum av fenomenet britpop, et musikalsk fenomen som skyllet over verden på linje med den amerikanske grungen på 90-tallet. Fire album fulgte utover tiåret og gjorde dem verdensberømte. Også her hjemme gjorde Suede det godt, med en tredjeplass på VG-lista for albumet "Coming Up" og en førsteplass for "Head Music". Etter det noe skuffende albumet "A New Morning" i 2002 ble bandet oppløst.

Forventningene til comebacket i 2013 har derfor vært store. Albumet "Bloodsports" kom ut 18. mars og har så langt høstet glimrende kritikker. Mange kritikere har pekt på at comeback-album sjeldent låter like vitalt og energisk som "Bloodsports" – noe som også lover godt for gruppens kommende live-opptredner. Med en uvanlig sterk låtkatalog i ryggen er den norske fansen garantert en stor opplevelse på Live Scenen i Sørmarka Arena, lover festvalen.Stavanger LIVE går av stabelen på to scener (LIVE Scenen og Club Scenen) i Sørmarka Arena den 3. og 4. mai. Festivalen er stolte av å presentere: Suede (UK), Tinie Tempah (UK), Knife Party (AUS), Lupe Fiasco (US), BigBang (NO), Two Door Cinema Club (UK), Nicky Romero (NL), Karpe Diem (NO), Madeon (FR), Far East Movement (US), Lindstrøm (NO), Tønes (NO), Sub Focus (UK), Nervo (AUS), Nause (SE),Truls (NO), Blood Command (NO), Savant (NO) og DJ Friendly (NO).