Islandsk post-rock i verdensklasse! Vi er stolte over å presentere høstens konserthøydepunkt i Oslo, når fantastiske Sigur Rós tar turen innom Oslo Spektrum 28. november. Det blir et etterlengtet gjensyn med et band som bare har spilt i Oslo tre ganger de siste ti årene, skriver Goldstar i pressemeldingen.

Med visuelle virkemidler som forsterker inntrykkene fra en allerede bunnsolid katalog av utgivelser, har de nå også med seg et band bestående av elleve medlemmer, inkludert blåsere og strykere. Nye låter som allerede høres ut som klassikere og en produksjon det går gjetord om, gjør at dette muligens kan bli det perfekte tidspunktet å se et band som låter som ingen andre. Islendingene oser av spilleglede for tida, og kommer til å gi oss en uforglemmelig aften.

Det forrige albumet fra islendingene, ”Valtari” (2012), pekte mot et litt mer svevende og ambient-preget lydbilde. Selv om bandet nærmest har skapt en egen sjanger, fortsetter de å utvikle seg, og gir ut sitt sjuende album ”Kveikur” på XL Recordnings den 18. juni. Vi vil få høre flere av de nye låtene i Oslo Spektrum denne kvelden, og ryktene sier at dette blir et mer energisk og hardtslående album enn det foregående.

Det blir episk og storslått, svevende og støyende, cinematisk og stemningsfullt. Live vil musikken til Sigur Rós skape en tilnærmet magisk stemning i konsertsalen. Det går fra det ekstremt nedstemte og stillferdige til apokalyptisk støy, men alltid med en nerve som er helt unik.
De visuelle virkemidlene i produksjonen denne kvelden vil også være med på å løfte opplevelsen til nye høyder. Utstrakt bruk av lys og filmlerreter både foran og bak bandet setter stemningen perfekt til hver enkelt låt, og gir en totalopplevelse det er vanskelig å sammenligne med noe annet liveband. Oslo Spektrum vil være en arena der islendingene får rom til å boltre seg med sin kreative frihet, og gi oss en totalpakke av de sjeldne.

Sigur Rós har klart kunststykket å nå ut til massene med musikk som er svært særpreget. Kanskje kan det skyldes at dette er stor kunst? Det blir opp til deg å bedømme. Vi er i alle fall ikke i tvil, og det er heller ikke de som har sett konsertene så langt på denne turneen. Superlativene har haglet fra journalistene.

“Sigur Rós currently sound hungrier and more red-blooded than ever.” - The Guardian om bandets turneåpning i Storbritannia tidligere denne måneden.

Det er få band i verden som klarer å lage fantastisk kunst med en slik spennvidde og dynamikk i lydbildet, og fra scenen er Sigur Rós i sitt ess når det gjelder å mestre denne kunsten. Bandet er ute på verdensturne i hele 2013 og anmeldelsene av bandets konserter så langt på turneen viser at vi har noe stort å se frem til.

“The set is a masterclass and each track is performed with a flawlessness as haunting as the music itself. Sigur Ros have always been at pains to present their vision of musical perfection, and this evening is no different”, skriver The Independent om konserten i Londons Brixton Academy i forrige uke.


Dere som har sett bandet live før, trenger ingen videre introduksjon. For de som hittil ikke har vært så heldige, er nok dette tidspunktet å gjøre noe med det. Med et band i toppslag, og mer samspilt enn noensinne, og en produksjon som løfter hele opplevelsen til noe ekstraordinært, er det ingen grunn til å bli sittende hjemme, avslutter arrangør Goldstar i pressemeldingen.

For å si det med bandets egne ord:
“2013 promises to be an interesting year in the sigur rós universe. A new show looking to eclipse the band’s previous high-water marks of live presentation. New visuals, new lights and new stage set. Coming to a show is the only way you’re going to experience this stuff outside crappy youtube clips in the coming months. You know what to do.”Billetter i salg via Billettservice torsdag 4. april